Een magnetron voor op reis

Wayv Adventurer magnetron voor op reisAmsterdam, 3 september 2016 – Je denkt natuurlijk dat je lekker avontuurlijk bezig bent als je in de outback je macaroni maakt op een vuurtje dat je met pijn en moeite hebt weten aan te steken. Als je na een uur die lauwwarme prak naar binnen werkt, denk je misschien toch: kan het handiger?

Het gestuntel met vuurtjes en gasbrandertjes is nu verleden tijd met de The Adventurer Microwave: een magnetron voor op reis. Ja echt: het Amerikaanse bedrijf Wayv heeft een magnetron ontworpen die je gewoon in je rugzak kunt stoppen, zodat je overal ter wereld en op elk gewenst moment een magnetronmaaltijd kunt bereiden. Het is volgens het bedrijf ‘s werelds eerste reismagnetron.

Magnetron voor op reisThe Adventurer is uiteraard een kleinere magnetron dan het ding dat thuis bij je in de keuken staat. De hoogte is ruim 30 centimeter en het gewicht is 1,2 kilo. De reismagnetron neemt wat ruimte in beslag in je bagage, maar je hoeft uiteraard geen gasstel en pannen meer mee te zeulen. De reisgadget is op verschillende manieren op te laden, onder meer via zonne-energie of via de sigarettenaansteker in je auto. Na het opladen kun je de magnetron een halfuur gebruiken, goed om zo’n zes keer eten of drinken op te warmen.

Wayv heeft The Adventurer oorspronkelijk ontworpen voor het leger, dus de robuuste magnetron kan tegen een stootje en kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt. Ook reddingsteams kunnen er hun voordeel mee halen, door aan het slachtoffer ter plekke een voedzame maaltijd toe te dienen. De reismagnetron is leverbaar vanaf het begin van 2017, dus de prijs is nog niet bekend. Meer informatie: www.wayvtech.com

Foto's © Wayv Technologies.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!