Je hotelkamer bedienen met je stem

Hotelkamer met stem bedienenAmsterdam, 12 september 2016 – Als je midden in de nacht wakker wordt in je hotelkamer, vind je het misschien toch een beetje te koud. Maar je hebt ook geen zin om met je slaperige kop uit je bed te stappen en de thermostaat een tandje hoger te zetten. In de hotels van Aloft hoef je binnenkort alleen maar te roepen ‘Hey Siri, cool the room‘.

De Amerikaanse keten van stijlvolle boetiekhotels biedt gasten als eerste in de wereld de mogelijkheid de hotelkamer met hun stem te bedienen. Met de toepassing Siri op iPhones en iPads hoef je geen afstandsbediening of thermostaat meer aan te raken, maar kun je met je stem opdrachten geven. Je kunt de temperatuur regelen, de televisie aanzetten, de playlist van je muziek veranderen of de lichten dimmen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wil je weten wat er in de omgeving van je hotel te doen is? Vraag Siri simpelweg om de ‘nearby attractions’. Je kunt browsen op het internet of vragen wat voor weer het vandaag wordt, gewoon door iets te roepen. Gasten zonder een apparaat van Apple krijgen een iPad van het hotel te leen, zodat ze ook met hun stem commando’s kunnen geven.

Het is een experiment onder de naam ‘Project Jetson’, waarmee Aloft koploper wil zijn op het gebied van technologische innovatie in het hotelwezen. Zo introduceerde het bedrijf twee jaar geleden ook de Botlr, de robotbutler die gasten een drankje, een krant of een extra handdoek komt brengen. Vooralsnog kun je alleen je hotelkamer met je stem bedienen in Aloft Boston Seaport en Aloft Santa Clara, beide in de Verenigde Staten.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!