Schiphol keert terug naar de jaren vijftig

Jaren vijftig op SchipholAmsterdam, 7 september 2016 – Ooit was vliegen een chique aangelegenheid, alleen weggelegd voor de happy few. Mannen en vrouwen deden hun nette kleren aan en doften zich op voordat ze het vliegtuig instapten. Boarden in een net pak met stropdas of in een jurk met hoge hakken was niet ongewoon, ook niet voor een eindeloos lange vlucht over de oceaan.

Schiphol wil dat nostalgische reisgevoel deze maand weer even meegeven aan de reizigers, in het kader van het honderdjarig bestaan van onze nationale luchthaven. Op het vliegveld keer je in heel september weer even terug naar de jaren vijftig, toen vliegen ook nog echt een uitje was en het zowel onderweg als op de luchthaven ‘stijlvol genieten’ was. Die reis begon al bij de parking, waar piccolo’s en klassieke bussen de passagiers rond brachten.

Onder de noemer Travelling in Style toont Schiphol met sfeervolle foto’s van reizigers hoe het er ongeveer aan toe ging in de jaren vijftig. De foto’s zijn niet echt gemaakt in die jaren. Het zijn gloednieuwe foto’s van topfotograaf Martin Dijkstra, maar die heeft ze bewerkt en gemonteerd om het klassieke jaren vijftig-gevoel weer te geven. Hier en daar zie je moderne attributen, zoals de gele See Buy Fly-tas.

,,Met deze campagne willen we onze bezoekers activeren om weer net zo stijlvol te reizen als vroeger”, zegt Schiphol. ,,Het gemak van nu, in de jetset-sfeer van toen.” De prachtige foto’s zijn te zien in het winkelgebied, voor én achter de paspoortcontrole. Ook hebben verschillende etalages een metamorfose ondergaan om Travelling in Style onder de aandacht te brengen, met metershoge afbeeldingen van de modellen uit de fotoreportage, die samen met al even gigantische koffers, grote cadeauverpakkingen en enorme producten op diverse plekken te vinden zijn.

Voor wie deze maand niet via Schiphol reist, willen we enkele fotomontages niet onthouden. Waarbij alle credits uitgaan naar Schiphol en Martin Dijkstra, uiteraard.

Schiphol jaren vijftig foto 1

Schiphol jaren vijftig 2

Schiphol jaren vijftig foto 3

Foto's © Schiphol/Martin Dijkstra.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!