Vakantie in Israël uit de gratie

Vakantie in Israël uit de gratieAmsterdam, 1 september 2016 – Nederlandse vakantiegangers mijden Israël, Egypte en Turkije. In de drie zomermaanden juni, juli en augustus hebben toeristen daar aanzienlijk minder auto’s gehuurd, blijkt uit een onderzoek van vergelijkingsportaal Happycar.nl. In de Israëlische stad Tel Aviv is het aantal boekingen voor het huren van een auto zelfs gehalveerd.

De oplopende spanningen in het Midden-Oosten en de politieke instabiliteit spelen de vakantielanden parten. In Turkije zijn vooral Istanbul en Ankara minder populair, sinds de staatsgreep half juli. Een uitzondering is de kustplaats Antalya, waar Nederlanders nog steeds vaak een auto huren. In de zonovergoten kustplaats is de beveiliging aangescherpt en veel hotels hebben hun eigen beveiligers.

Israël wordt gemeden door de gespannen situatie rond de Palestijnen, ook al is de Israëlische regering al enige tijd stabiel. Tel Aviv zat vorig jaar nog in de top 100 van favoriete zomerbestemmingen.

Happycar heeft ook de populairste bestemmingen op een rij gezet waar Nederlanders een auto huren. Bovenaan de lijst staan Spaanse plaatsen als Palma de Mallorca, Alicante, Malaga en Ibiza en ook de Portugese stad Faro is in trek. Deze plekken zijn relatief dichtbij en bovendien hebben veel Nederlanders een tweede huis in deze streken. In Spanje kun je voor gemiddeld € 6 per dag een auto huren.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!