Vliegtickets het goedkoopst in India

Koningaap - India

Vliegtickets goedkoopst in IndiaAmsterdam, 23 september 2016 – De prijzen van vliegtickets wereldwijd dalen al een tijdje, en op sommige plekken ben je daarvoor beter uit dan op andere. Zo blijkt dat je voor de goedkoopste vliegtickets in India moet zijn. Voor een binnenlandse vlucht ben je daar gemiddeld € 2,04 kwijt per 100 kilometer. Vliegen in India is dus belachelijk goedkoop, maar eigenlijk is alles in het land ontzettend goedkoop (want ook voor trein- en buskaartjes ben je in het land heel weinig geld kwijt).

Kiwi.com, een internationale vergelijkingssite voor vliegtickets, onderzocht de prijzen van meer dan een miljoen vluchten in de 75 populairste vakantielanden. De website berekende de gemiddelde prijs per 100 kilometer, voor vluchten van prijsvechters en lijndienstmaatschappijen in zowel het laagseizoen als in het hoogseizoen. Naast de prijzen voor binnenlandse vluchten werd ook gekeken naar de prijzen van vliegtickets voor internationale vluchten.

Voor de goedkoopste binnenlandse vluchten komt Maleisië op de tweede plaats, met € 2,09 per 100 kilometer. Het Europese Portugal komt verrassend genoeg op de derde plek, met een prijs van € 3,63 per 100 kilometer. Als je naar Madeira of de Azoren vliegt, is het dus voordelig om bijvoorbeeld naar Lissabon te vliegen en dan een goedkope binnenlandse vlucht te nemen naar een van deze eilanden. De Verenigde Arabische Emiraten is het duurste land voor een binnenlandse vlucht: € 162,85 per 100 kilometer.

De goedkoopste internationale vluchten boek je in China – daar betaal je gemiddeld € 1,01 per 100 kilometer. De duurste vliegtickets voor internationale vluchten koop je in Canada: liefst € 39,24 per 100 kilometer.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!