De waterfles die wél in je rugzak past

Que waterflesAmsterdam, 16 oktober 2016 – Of je nou een fanatieke sporter bent of een fervente reiziger, een waterfles is een essentieel onderdeel van je bagage. Hoe vaak grijp je niet naar een slok water tijdens het maken van een trektocht of een urban trip in een snikhete stad? Alleen neemt die waterfles flink wat ruime in beslag in je rugzak, ook als-ie half of bijna leeg is.

De nieuwe Que-waterfles geeft je meer ruimte in je rugzak. Het is de enige waterfles die je in elkaar kunt drukken, en daarna weer uit elkaar kunt trekken en gewoon weer opnieuw kunt gebruiken. Door de spiraalvorm kan de waterfles tot de helft van zijn formaat worden teruggebracht. Opmerkelijk genoeg blijft de fles er daarna nog steeds stijlvol uitzien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een plastic petfles die je in elkaar knijpt.

De innovatieve en duurzame Que-waterfles is gemaakt van siliconen, waarmee de ontwerpers hopen dat reizigers onderweg wat minder plastic waterflessen gebruiken en weggooien. De ontwerpers, Jean en Kevin Wu, hebben heel wat rond de wereld gereisd en waren ontstemd over de vele lege en gebruikte plastic waterflessen die ze overal tegenkwamen. Als dit zo doorgaat, bevatten de oceanen in 2050 naar verwachting meer plastic dan vissen.

De Que-waterfles is ook licht en compact, smaak- en geurvrij, resistent voor bacteriën en veilig te gebruiken voor zowel koude als warme dranken. De waterflessen zijn er in twee maten: 355 ml en 600 ml, en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De fles is leverbaar vanaf december 2016. Meer informatie is te vinden op www.quebottle.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!