Handig: rugzak met ingebouwde tent

MountentAmsterdam, 5 oktober 2016 – We maken steeds grotere stappen om op reis zo min mogelijk mee te nemen. Jaarlijks snoepen we een paar gram af van de lichtste lichtgewicht bagage en vinden we methodes om nog meer ruimte te besparen. Het nieuwste initiatief op dit gebied is de Mountent, een innovatieve rugzak met een ingebouwde tent en slaapmatje.

Het is zo simpel als het maar zijn kan. Als je wilt kamperen, rits je je rugzak open, spreid je hem uit op het gras en zet je de lichtgewicht koepeltent neer met de meegeleverde haringen en stokken. Vervolgens zet je de buitentent op (die ook UV-straling tegenhoudt). Je kleren en andere bagage zitten in een binnenrugzak, die je er eerst uithaalt.

Mountent rugzakJe denkt dat je met zo’n rugzak weinig ruimte meer hebt voor je spullen, maar dat valt wel mee. Er is een Mountent met een 1-persoonstent met een inhoud van 35 liter en een rugzak met ingebouwde tweepersoonstent met een inhoud van 50 liter. Het voordeel van de Mountent is niet alleen ruimtebesparing, maar ook een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Als je tijdens het backpacken geen onderdak kunt vinden, kun je in geval van nood altijd een tent opzetten.

De uitvinders van de Mountent proberen momenteel via crowdfunding genoeg geld bij elkaar te halen om de rugzak met ingebouwde tent te realiseren, maar waarschijnlijk gaat dat wel lukken. De rugzak is leverbaar vanaf maart 2017. In de voorverkoop bedraagt de prijs van een 1-persoonstent/rugzak $ 199.

Foto's © Mountent.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!