Je bagage droppen waar je maar wilt

Vintage koffersAmsterdam, 9 oktober 2016 – Dankzij internet en de deeleconomie is er weer een oplossing gevonden voor zo’n (klein) ongemak waar je als reiziger mee te maken hebt. Je moet om twaalf uur uitchecken uit je hotel, vakantiehuis of appartement, terwijl je vlucht pas ‘s avonds vertrekt. Wat doe je in de tussentijd met je bagage?

Met een beetje geluk kun je een vrije bagagekluis vinden op het treinstation, maar misschien hoef je helemaal niet op het station te zijn. Je kunt je koffer, reistas of rugzak vaak achterlaten in het hotel of appartement, maar dan moet je daar weer helemaal naartoe om je bagage op te halen. Een Deense internet startup heeft daar nu de briljante oplossing voor bedacht: Drop ‘n’ Local.

Met Drop ‘n’ Local heb je in de nabije toekomst de keuze uit talloze plaatsen in de centra van grotere steden waar je je bagage kunt droppen. Dat kan bijvoorbeeld een winkel zijn, maar ook een koffietentje, café of hostel (waar je dus niet als gast hoeft te verblijven). Drop ‘n’ Local bekijkt of de deelnemende ondernemers betrouwbaar zijn. Bij hulp is er 24 uur per dag assistentie, beloven de initiatiefnemers.

Via de website kun je bekijken op welke plekken je je bagage kwijt kunt. Je betaalt € 1 per uur, met een maximum van € 10 per dag. Je reserveert en betaalt online, dus geen gedoe met contant geld. Drop ‘n’ Local is begonnen in de Deense hoofdstad Kopenhagen en is nu ook actief in de Noorse stad Bergen en in enkele steden in Australië. Binnenkort wordt de service ook aangeboden in Barcelona en andere steden in de wereld zullen snel volgen.

Mocht je overigens geen geschikte plek vinden om je bagage te droppen, dan kun je overigens ook nog altijd de garderobe van een museum proberen. Voor informatie over Drop ‘n’ Local kun je kijken op de website: www.dropnlocal.com

Foto © depositphotos.com/nuttakit.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!