Mobiele douche voor op reis

everSHOWERAmsterdam, 18 november 2016 – Soms ben je dagenlang aan het trekken, voel je je vies en zweterig en snak je naar een (warme) douche. Op een gegeven moment ben je het beu om jezelf op te frissen met een emmer koud water of een plens water uit een beekje. Voor deze misschien niet zo avontuurlijke backpackers die houden van een beetje comfort is er nu de everSHOWER, een mobiele douche voor op reis.

De everSHOWER is volgens de makers uit Australië een warme douche van liefst 20 minuten die je overal kunt gebruiken, of je nou in de bergen, de jungle, de woestijn of ergens anders in de outback bent. Als er genoeg water in de buurt is, kun je de everSHOWER als een normale douche gebruiken. Is dat niet het geval, dan heb je aan 3 liter water genoeg om 20 minuten onder de douche te staan. Hetzelfde water wordt dan namelijk continu gerecycled.

Je hebt dan wel een beetje water nodig, dat je met een pompje naar de douche leidt. Al kun je ook wachten tot het regent, want ook het regenwater kun je gebruiken voor een douchebeurt. In koude gebieden wordt het water verwarmd met een kooktoestel of een kook- of gasbrander. In warme streken wordt het water verwarmd door de zon.

De mobiele douche is ingevouwen een pakketje van 50 bij 50 centimeter. Dat is een beetje groot om mee te nemen tijdens een trektocht, tenzij je bijvoorbeeld kamelen als transportmiddel hebt. Je kunt het wel in je camper of four wheel drive leggen. Bij flinke wind kun je de mobiele douche vastzetten met tentharingen. De everSHOWER is wereldwijd leverbaar vanaf mei 2017. De prijs is nog niet bekend.

Foto © everSHOWER.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!