Onbeperkt 4G internet in de hele wereld

GeeFiAmsterdam, 11 november 2016 – Rond de wereld reizen zonder zorgen over simkaarten, mobiele telefoonnetwerken en beltegoeden. Met de nieuwe GeeFi kun je in een groot deel van de wereld onbeperkt gebruikmaken van razendsnel 4G internet, zonder dat je je druk hoeft te maken over datagebruik en een hoog oplopende telefoonrekening. Je hoeft in het buitenland niet meer rond te struinen, op zoek naar een café of openbare plek met wifi.

De GeeFi is een oplaadbaar apparaatje dat eruitziet als een dikke smartphone (van 210 gram) en dat op reis dienstdoet als je eigen persoonlijke wifi hotspot. Zodra je het apparaat aanzet, gaat deze automatisch op zoek naar het sterkste en snelste signaal van de dichtstbijzijnde GSM mast. Als er geen 4G beschikbaar is, valt de GeeFi terug op 3G. Mocht er in de toekomst het supersnelle 5G-signaal beschikbaar zijn, dan kan het apparaatje dit ook aan. Je kunt je eigen wifi hotspot gebruiken voor je smartphone, laptop, tablet of camera (maximaal tien).

Volgens de Amerikaanse fabrikant kun je de GeeFi inmiddels gebruiken in 100 landen in de wereld, van Australië tot Vietnam en van België tot de Verenigde Staten (in Nederland nog niet). De producent voert daarnaast serieuze gesprekken met providers over de hele wereld om de dekking verder uit te breiden. Halverwege 2017 moet het aantal landen verdubbeld zijn, tot zo’n 200.

Gratis is het natuurlijk niet. Het apparaatje kost $ 169,99 (ongeveer € 156). Per 24 uur gebruik betaal je $ 9,99 (€ 9,20), maar je betaalt dus alleen als je het daadwerkelijk gebruikt. Zeker buiten Europa kan dit een uitkomst zijn als je op een dag veel wilt internetten. Bij KPN ben je buiten Europa bijvoorbeeld al € 9,99 kwijt voor 100 MB – en daar zit je zo aan tegenwoordig. De GeeFi is leverbaar vanaf december 2016.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!