De helft meer ruimte in je koffer

Meer ruimte in je kofferAmsterdam, 1 december 2016 – Het is altijd verleidelijk om te shoppen als je op reis bent in het buitenland. Alleen het ruimtegebrek in je koffer of rugzak zorgt altijd voor hoofdbrekens: waar laat je de souvenirs, de cadeautjes voor het thuisfront of de uitbreiding van je garderobe?

De VAGO is een innovatieve nieuwe reisgadget waarmee je 50 procent meer ruimte krijgt in je koffer of reistas. Het blijkt dat kleding, sokken, handdoeken, tassen en andere zachte materialen de meeste ruimte innemen in je bagage. De grootste hoeveelheid is echter gewoon lucht. Door de VAGO wordt je, ahum, ‘zo vrij als een vogeltje in de lucht’.

Het is een klein apparaatje dat met behulp van een vacuüm compressor de lucht uit je kleren zuigt, waarmee je extra ruimte creëert om andere (leuke) dingen mee te nemen. Je stopt al je kleding en andere zachte materialen in een vacuümzak en schroeft de VAGO erop. De gadget heeft een slimme sensor die de druk bijhoudt en automatisch stopt als alles is samengeperst.

De VAGO is 7 centimeter lang en weegt 85 gram (het heeft een beetje de grootte van een ei), waardoor dit apparaatje zelf ook niet zoveel ruimte inneemt in je bagage. Je kunt ‘m opladen via het stopcontact of door een oplader aan te sluiten aan bijvoorbeeld een smartphone of iPad. De ontwerpers denken met hun uitvinding aan een grote behoefte te voldoen: uit eigen onderzoek bleek dat zowat elke reiziger kampt met een gebrek aan ruimte in de bagage. De VAGO is wereldwijd leverbaar.

Foto © depositphotos.com/racorn.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!