De ultieme beloning: een vakantie!

Vakantie beloningAmsterdam, 23 december 2016 – Wat is de ultieme beloning na een stressvol werkproject, een gehaald examen of een overwonnen uitdaging? Juist: een vakantie! (Dat verbaast ons niks….) Een vakantie is voor 59 procent van de Nederlanders een van de populairste manieren om zichzelf te belonen, zodat je stoom kunt afblazen of een bijzondere prestatie kunt vieren.

Dat blijkt uit een onderzoek van reiszoekmachine Momondo.nl, die meer dan duizend Nederlanders ondervroeg over hun reisgewoonten. Een van de vragen was hoe onze landgenoten zichzelf met een welverdiende vakantie verwennen.

Vooral onder Nederlandse mannen is de vakantie een populaire beloning: 61 procent neemt hiervoor vrij. De meest genoemde redenen zijn na het behalen van een examen of het vinden van een nieuwe baan. Onder vrouwen is dit 57 procent. Het vaakst belonen we onszelf met een vakantie na een stressvolle periode of om het huwelijk of een jubileum te vieren.

Een reis als beloning is extreem geliefd onder mensen van 18 tot 35 jaar. Bijna driekwart van deze groep heeft zichzelf weleens beloond met een trip. Het behalen van een examen of het slagen voor een diploma, vieren jongeren graag in het buitenland. “Niet alleen voor jongeren is het reizen buiten de gebruikelijke vakanties belangrijk. Ook ‘ouderen’ van 36-plus gaan graag even buitenhuis,” zegt Sasha Wood van Momondo.nl.

We zijn op vakantie niet alleen goed voor ons zelf, maar we verwennen ook graag anderen. Ruim 40 procent koopt op vakantie souvenirs voor vrienden en familie. We gaan het liefst op pad voor souvenirs, maar ook voor kleding en schoenen (39 procent) en parfum en cosmetica (20 procent) trekken we graag onze portemonnee op vakantie.

Foto © depositphotos.com/.shock.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!