De riem die niet af hoeft op de luchthaven

Amsterdam, 19 januari 2017 – Je hebt het vast weleens meegemaakt op een luchthaven. De zenuwen lopen op door de lange rij voor de security. In de ene hand heb je je handbagage, terwijl je met je andere hand je zakken en binnenzakken van smartphone, sleutels, portemonnee en andere metalen objecten aan het ontdoen bent. Met de instapkaart tussen je tanden probeer je gehaast je laptop uit je tas te halen, terwijl je een prullenbak zoekt voor het halflege flesje water dat je nog tussen enkele vingers hebt geklemd. Snel loop je door het poortje en shit, het dingen begint te piepen. Je was vergeten je riem af te doen.

Soms stuiten we op originele, verrassende en enigszins overbodige reisaccessoires die te grappig zijn om te laten liggen. Zo is er nu een riem bedacht die je gewoon om kunt houden bij de beveiliging op het vliegveld. Een lederenfabrikant uit Australië heeft The Ultimate Business Travel Belt ontworpen. Het is een riem die eruitziet alsof hij een metalen gesp heeft, maar dat heeft hij niet.

Het is een riem zonder metaal waar je in detectiepoortjes geen last van zou moeten hebben. De riem heeft simpelweg een leren gesp, maar met de kleur van metaal. Vooral geschikt voor zakenreizigers die vaak reizen, professioneel willen overkomen en geen zin hebben in gedoe op het vliegveld, meent de bedenker Australian Accessoires Co. Het bedrijf is nu een campagne begonnen op het crowdfundingplatform Kickstarter om geld op te halen voor de ‘metalen’ riem waarmee je op de luchthaven altijd door kunt lopen. Lukt dat, dan is de riem straks verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, bruin en beige. Mét metaalkleurige gesp.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!