JetBlue heeft gratis wifi in vliegtuig

Amsterdam, 15 januari 2017 – De tijd dat passagiers in het vliegtuig continu op hun smartphone of tablet zitten te turen, is niet ver weg meer. JetBlue heeft namelijk als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld aangekondigd gratis wifi aan te bieden aan boord van al haar vliegtuigen. Dit geldt voor álle passagiers op álle vluchten, ongeacht of je nou economy class of business class vliegt.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vervult hiermee een lang gekoesterde wens van vele reizigers. Bij velen rijst al langer de vraag waarom vliegtuigmaatschappijen zo traag zijn met het aanbieden van gratis wifi, terwijl de technologie dat helemaal niet in de weg staat. Wifi is voor luchtvaartmaatschappijen natuurlijk een manier om extra geld te verdienen, samen met de trend dat we steeds vaker moeten betalen voor eten, drinken, bagage en gereserveerde stoelen.

JetBlue claimt dat de wifi – FlyFi genoemd – een snelheid heeft tussen de 12Mbps en 15Mbps. Dit is vergelijkbaar met de internetsnelheid die veel mensen thuis hebben. Het is in ieder geval genoeg om in het vliegtuig op een hoogte van 10 kilometer op het internet te surfen, te appen, filmps te bekijken en te bellen via internet. Het is de vraag of iedereen even gelukkig is met deze ontwikkeling, omdat het natuurlijk ook tot meer geluidsoverlast leidt in het vliegtuig (straks moeten er ook in vliegtuigen stiltecoupés komen….).

Het is de verwachting dat andere luchtvaartmaatschappijen het voorbeeld van JetBlue zullen volgen – (gratis) wifi is een trend die onomkeerbaar is in de lucht. Iedereen wil immers de hele tijd bereikbaar zijn, ook als we urenlang aan boord van het vliegtuig zitten. JetBlue vliegt naar 95 bestemmingen in Noord-Amerika, het Caribisch gebied (waaronder Aruba, Curaçao en Sint Maarten) en Latijns-Amerika. De thuisbasis is New York.

Foto © JetBlue; George Santry.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!