Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen 2017

Amsterdam, 7 januari 2017 – Geen georganiseerde pakketreizen met een vlucht en een hotel, maar langere rondreizen met fascinerende bestemmingen die rijk zijn aan natuur en cultuur. Dat is de focus van de 6e editie van de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen die 7 en 8 januari 2017 plaatsvindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Anders dan de veel grotere Vakantiebeurs die later in januari de deuren opent in de Utrechtse Jaarbeurs, is op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen informatie te vinden over minder bezochte en ongebruikelijke bestemmingen waar nog niet veel Nederlanders naartoe gaan. Er is geen aandacht voor ,,strandvakanties, overvolle campings of enige vorm van massatoerisme”, zegt de organisatie.

Zo worden onbekende landen ontsloten als Turkmenistan, Kazachstan en de Solomon Eilanden. Er is veel aandacht voor rondreizen in Afrikaanse landen, zoals Ethiopië, Burkina Faso, Rwanda en Zimbabwe. De organisatie concludeert dat het reisgedrag van de Nederlanders verandert en traditionele vakantiebestemmingen, zoals de Middellandse zeegebieden, veel minder in trek zijn. Er zijn zo’n 200 stands van kleinere, gespecialiseerde reisorganisaties. Daarnaast is er een uitgebreid programma met filmpresentaties, lezingen, interviews en muziek over bijzondere reizen en bestemmingen.

De Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen is zaterdag 7 januari geopend van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 8 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Kaarten aan de kassa kosten € 12,90 per stuk, maar als je ze online bestelt ben je € 10,90 kwijt. Later deze maand, op 21 en 22 januari, strijkt de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen ook nog neer in de Grote Kerk in Breda. Voor het bestellen van de kaarten en meer informatie over de deelnemers en het programma: www.vakantiebeursamsterdam.nl

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!