Verzekering tegen prijsstijging vliegticket

Amsterdam, 24 januari 2017 – Het zal niet de eerste keer zijn: voor je vakantiebestemming zie je een goedkoop vliegticket. Wil je dit vliegticket een paar dagen later boeken, dan blijkt dit opeens een stuk duurder te zijn. Hebben echt zoveel mensen in de tussentijd een vliegticket naar dezelfde plaats gekocht?

Het blijft een beetje duister hoe luchtvaartmaatschappijen precies de prijs van een vliegticket bepalen. Weinig andere dingen in het leven fluctueren zoveel als de prijs van een vliegticket. Vergelijkingssite PaperFlies heeft hier nu iets op bedacht: een verzekering tegen de prijsstijging van een vliegticket. Met een nieuwe functionaliteit op de website kun je de prijs van een vliegticket 30 dagen vastzetten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je beoogde ticket opeens veel duurder wordt.

Voor de tijd en de flexibiliteit om een keuze te maken en het vastzetten van de prijs betaal je wel een klein bedrag. Zo kun je een vliegticket van € 550 verzekeren voor € 10. Mocht de prijs binnen 30 dagen stijgen, dan is het mogelijk om het vliegticket alsnog voor de originele prijs van € 550 aan te schaffen. PaperFlies vergoedt een prijsverhoging tot € 200 per passagier. Als het vliegticket goedkoper wordt, krijgt de reiziger ook een melding om gebruik te kunnen maken van de prijsdaling.

PaperFlies is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse vergelijkingssite die deze service voor vliegtickets aanbiedt. Je kunt er geld mee besparen, maar je kunt natuurlijk ook meteen boeken als je een goedkoop vliegticket ziet.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!