Zes hoteltrends in 2017

Hoteltrends 2017Amsterdam, 3 januari 2017 – We gaan niet alleen naar een hotel om te slapen, maar ook om andere mensen te ontmoeten, in de bar te hangen en te lachen. Dat is althans de voorspelling in het Food Inspiration Trendrapport voor dit jaar. De makers hebben zes hoteltrend voor 2017 op een rij gezet.

Trend 1: All elusive hospitality

Slapen in een hotel wordt bijzaak. Belangrijker is dat gasten kunnen detoxen van de drukke wereld waarin ze leven en elkaar kunnen ontmoeten. Dit noemen we all elusive hospitality. Nieuwe generaties, zoals de millennials, zijn hier sterk gevoelig voor.

Trend 2: Van tastbaar naar ontastbaar

Hotelgasten willen echte en oprechte verhalen van het personeel in de hotels en vertrouwen niet langer blindelings het logo dat op de gevel prijkt of het oprichtingsjaar van het merk. Loyaliteitsprogramma’s verliezen aan belang.

Trend 3: Persoonlijke aandacht

Uniformiteit in kamers, service en op het gebied van eten en drinken leidt tot ontevredenheid. Gasten die persoonlijke aandacht en service krijgen aangeboden, waarderen dit veel hoger dan een hotel dat alle gasten gelijk behandelt.

Trend 4: Geen grenzen

In steeds meer hotels loopt de lobby over in het restaurant, die weer overgaat in de bar, die weer overloopt in de business desk of conciërge. De scheidslijnen tussen publieke ruimtes verdwijnen.

Trend 5:- The bar is back!

De grote en luxe hotels verleggen de focus van het restaurant naar de hotelbar. Hier kunnen gasten en buurtbewoners reconnecten, kleine gerechtjes eten en cocktails en lokaal gebrouwen biertjes drinken.

Trend 6: Er mag meer gelachen worden

Gasten willen niet met verbodsbordjes er op worden gewezen dat ze “niet zonder slippers in de wellnessruimte” mogen. Ze willen gniffelen om de fooienpot die ‘karmabox’ heet.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!