Een kano in een koffer

Amsterdam, 18 februari 2017 – Wil je die rivier oversteken zonder een nat pak te krijgen? Wil je een tochtje maken over dat lieflijke spiegelgladde meertje in Zweden? Je kunt als reiziger natuurlijk aankloppen bij een bootbezitter, maar je kunt ook je eigen kano meenemen. MyCanoe is een nieuwe opvouwbare kano waarvoor geen auto met aanhanger nodig is. Je kunt deze kano gewoon opvouwen als een draagbaar koffertje en in de kofferbak leggen, of meenemen in het vliegtuig.

Volgens de ontwerpers is MyCanoe in 10 minuten uitgevouwen tot een heuse en serieuze stabiele Canadese kano met plek voor twee personen. Je maakt gebruik van de origami-vouwtechniek, een uit Japan afkomstige kunstvorm waarbij voor complexe ontwerpen slechts een beperkt aantal vouwen nodig zijn. Het terug vouwen in het koffertje duurt slechts 5 minuten.

De kano weegt 23½ kilo, wat in de wereld van de kano’s als ‘lichtgewicht’ geldt. Het vaartuig is gemaakt van polypropyleen, een sterk materiaal waarmee je MyCanoe ongeveer 20.000 keer kunt uit- en opvouwen. Je kunt er zelfs op de zee mee kanoën. Er worden peddels bij geleverd die blijven drijven. Bij eventueel kapseizen blijft de kano zelf ook drijven. Het streven van de ontwerpers was een duurzame en kwalitatief hoogwaardige kano te maken waarmee je niet hoeft te zeulen op vakantie. MyCanoe is leverbaar vanaf mei 2017, overal ter wereld.

Foto's © MyCanoe USA.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!