In 2017 liggen we op het strand

Amsterdam, 23 februari 2017 – De meeste mensen gaan helemaal niet op vakantie om tempels, kastelen en musea te bezoeken, locals te ontmoeten, exotische dieren van dichtbij te bekijken of lokale delicatessen te proeven. Geef ons maar gewoon hagelwitte zandkorrels, een lekker temperatuurtje en wat water in de buurt. Zon, zee en strand is de belangrijkste drijfveer om er tussenuit te gaan, blijkt althans uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders van reiszoekmachine Momondo.nl.

Van de Nederlandse vakantiegangers heeft het merendeel – 39 procent – een voorkeur voor een strandvakantie. Stedentrips zijn echter nog best populair, met 32 procent. Skivakanties zijn opvallend genoeg vooral in trek bij mannen tussen de 18 en 22 jaar. Bijna een op de vier jonge mannen geeft aan op wintersport te gaan. Reizen met de trein door Europa, wat we zelf graag doen, is hélemaal niet populair. Slechts 5 procent is van plan in 2017 te gaan interrailen. Er is ook nog 9 procent die zegt helemaal niet op vakantie te gaan dit jaar, door gebrek aan geld of tijd.

De meeste reizigers nemen zijn of haar partner mee op reis. Vooral vrouwen geven hier de voorkeur aan: 65 procent, tegenover 56 procent van de mannen. Schoonouders hoeven vakantiegangers niet zo nodig tegen te komen: slechts 3 procent wil ‘graag’ met de ouders van zijn of haar partner op stap.

Volgens het onderzoek zullen we gemiddeld tussen de € 1000 en € 2000 uitgeven voor de komende zomervakantie. Een klein deel, zo’n 3 procent, heeft het wat breder en geeft aan meer dan € 10.000 te besteden aan de vakantie. Dat is bijna het bedrag wat we zelf kwijt waren aan een wereldreis van acht maanden….

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!