Op reis zonder kleren

Amsterdam, 28 februari 2017 – Op reis gaan zonder kleren: het is moeilijk voor te stellen. Je stapt natuurlijk niet in je blootje het vliegtuig in, maar kiest een geschikte outfit voor de eerste reisdag. Bij aankomst ligt in je hotel of op je Airbnb-adres een stapel kleren klaar waarmee je het de rest van de reis of stedentrip mag doen.

Zo licht mogelijk reizen is helemaal de trend de laatste jaren, en een Amerikaanse startup speelt daar handig op in met de lancering van unPack. Na het inschakelen van deze dienst staat op je bestemming een koffer klaar met complete kledingsets, accessoires en toiletartikelen voor de duur van je verblijf. Je kiest de kleding van tevoren uit via de website. Na afloop lever je de kleding weer in en hijs je je weer in de outfit van de eerste reisdag.

unPack richt zich vooral op bovenkleding en seizoensgebonden kleren die veel ruimte innemen, zoals een dikke winterjas voor je skivakantie. Het bedrijf werkt samen met gerespecteerde modemerken als Nike en Ministry of Supply. Je hoeft dus geen koffer mee te nemen op reis, alleen handbagage met wat ondergoed en persoonlijke bezittingen is voldoende. Ook de stress van het inpakken (wat neem ik in godsnaam mee?) valt weg, al komt daar natuurlijk wel andere stress voor terug als je eenmaal in je hotel bent aangekomen (vind ik die kleren wel leuk?). unPack is nog niet actief, maar je kunt de dienst in de gaten houden via www.theunpack.com

Er zijn alle andere mogelijkheden om zonder bagage te reizen, zoals de app DUFL waarbij je een koffer vult met alle kleren en toiletbenodigdheden die je op je toekomstige reizen nodig denkt te hebben en dat vervolgens door een koeriersbedrijf naar je bestemming wordt gebracht. Hotelketen Westin Hotels & Resorts biedt gasten de mogelijkheid om hardloopschoenen en hardloopkleding te huren voor $ 5, zodat je fit blijft op reis en ruimte in je bagage bespaart.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie

  • Leuk artikel, maar het kan nog makkelijker.
    Ik trek voor ik op vakantie/reis ga thuis een jurkje of een T-shirt met een rokje en schoenen aan.
    (ondergoed laat ik thuis, dat draag ik de hele vakantie/reis niet)
    Tasje mee met een paar euro, pinpas, creditcard en rijbewijs.

    En heb ik een schoon jurkje/T-shirt, rokje nodig, koop ik dat op de bestemming en het vuile goed geef/gooi ik weg of laat het ergens achter.


Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!