‘s Werelds duurste Airbnb steden

Amsterdam, 1 augustus 2018 – Airbnb is de laatste jaren steeds populairder geworden; vanwege de mooie locaties, de aparte woonruimtes, maar ook omdat je goedkoper uit kan zijn dan wanneer je een hotel of appartement boekt. Natuurlijk is dat niet altijd het geval, want er zijn ook steden waarbij je de prijzen eigenlijk niet wilt zien. Bloomberg heeft de top 20 duurste Airbnb steden uitgebracht, waarbij onderzoek is gedaan in meer dan 120 steden. Zeven daarvan bevinden zich in Amerika zijn en vijf in het Midden-Oosten. Benieuwd naar de rest..?

Nummer één op de lijst is het zonovergoten Miami, waar je gemiddeld € 175 per nacht betaald. Boston en Reykjavik maken de top 3 compleet, daar betaal je gemiddeld € 167 en € 166 per nacht. Dat Reykjavik zo hoog in de lijst staat is eigenlijk geen verrassing, aangezien IJsland tot een van de duurste bestemmingen ter wereld behoort.

De complete top 20 ziet er zo uit:

1 – Miami, USA (€ 175)
2 – Boston,  USA (€ 167)
3 – Reykjavik, IJsland(€ 166)
4 – Tel Aviv, Israel (€ 160)
5 – Dubai, VAE (€ 158)
6 – Los Angeles,  USA (€ 154)
7 – Amsterdam, Nederland (€ 152)
8 – San Francisco, USA (€ 152)
9 – Jeruzalem, Israël (€ 148)
10 – Sydney, Australië (€ 148)
11 – Riyad, Saoedi Arabië (€ 146)
12 – Edinburgh, Schotland (€ 142)
13 – New York, USA (€ 136)
14 – Seattle, USA (€ 133)
15 – Koeweit Stad, Koeweit(€ 132)
16 – Londen, UK (€ 131)
17 – Singapore, Singapore (€ 131)
18 – Washington, USA (€ 130)
19 – Dublin, Ierland (€ 130)
20 – Barcelona, Spanje (€ 129)

We zien dat onze eigen hoofdstad ook aardig hoog in de lijst staat, nu rijst de vraag natuurlijk: hoe komt het dat Amsterdam en de andere steden zo duur zijn? Daar zijn per stad weer andere redenen voor. Tel Aviv, Singapore en Sydney zijn ‘s werelds duurste steden om te wonen.

Neem bijvoorbeeld Tel Aviv: daar nemen de kosten die een persoon kwijt is aan wonen ongeveer driekwart van zijn/haar inkomen in beslag. De Airbnb prijs stijgt daardoor vanzelf mee. Als een stad veel luxe accommodatie biedt, zoals Dubai, met zijn vele vier en vijf-sterren hotels, ligt de Airbnb prijs vanzelfsprekend ook hoger.

Maar maak je geen zorgen, natuurlijk zijn er ook goedkopere opties te vinden in al deze steden. Een beetje geduld en goed zoeken loont al snel!

Bron: Bloomberg

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net