autohuur USA

Vakantie in Miami, Florida, Verenigde Staten van Amerika

Tips voor een vakantie in Miami

Miami vakantieEen vakantie in Miami beleef je in van de meest trendy en flitsende hot spots ter wereld, beroemd om de cruiseschepen en dure jachten, de mooie zongebruinde mensen, de nostalgische Cubanen en de wilde feesten. Miami is een jonge bruisende stad met een diepgewortelde pan-Latijns-Amerikaanse cultuur die voor een vakantie vooral bekend is om South Beach, een aantrekkelijke speeltuin van oogverblindend gerestaureerde Art Deco hotels, stijlvolle restaurants, en over-the-top nachtclubs en een prachtig strand. Als je ooit de Amerikaanse politieserie Miami Vice hebt bekeken: het klopt helemaal.

Maar je moet niet al je tijd doorbrengen in South Beach. Er is zoveel meer te doen in de zogeheten Magic City in het zuiden van Florida. Miami heeft enkele jaren geleden een culturele renaissance ondergaan met de opening van eigentijdse en bloeiende galerieën en het Pérez Art Museum. Er is een dynamische lokale food-beweging en de stad kent snel evoluerende wijken als Wynwood en het Design District, plekken die inmiddels een must zijn om te bezoeken als je wat langer vakantie viert in Miami. Vergeet Little Havana niet, waar de aanwezigheid van de vele Cubanen het sterkst voelbaar is. Maar de stad heeft ook bijzondere geuren, smaken en geluiden van Haïti, Trinidad, Argentinië en Brazilië. Het is moeilijk voorstelbaar dat de stad onderdeel is van de Verenigde Staten: twee derde van de inwoners heeft Spaans als moedertaal.

Ocean Drive in MiamiMiami was een eeuw geleden nog een moerasgebied dat door muggen was vergeven, maar is nu een moderne hyperreële metropool met glanzende architectuur en eindeloos veel winkelcentra dat omringd is door witte zandstranden en turquoise wateren. Tegen de achtergrond van een prachtig decor biedt de stad een onmiskenbaar joi de vivre-gehalte met een ongeëvenaarde multiculturele mix van beeldschone Latino’s, Caribische tongen, een internationale keuken en culturele evenementen. Miami heeft roze-groen geschilderde gebouwen afgetekend tegen paars en oranje zonsondergangen.

Miami behoort zeker niet tot de goedkoopste van de Amerikaanse steden, wel tot de plezierigste. Omdat het een populaire toeristische bestemming is, kun je voor een vakantie vaak pakketten vinden met vlucht en hotel. Ook in de winter zit de temperatuur dikwijls ver in de 20 graden Celsius. Bedenk wel dat het hoogseizoen in Miami loopt van november tot en met april. Dan zakken veel bezoekers uit de koudere delen van Amerika en Canada naar het zuiden voor subtropische warmte en lol in de zon.

Bezienswaardigheden in Miami

Little Havana in MiamiIn Miami is veel meer te doen dan zonnebaden op het strand en cocktails drinken op het terras. De stad heeft charmante wijken, tropische parken, toonaangevende musea en bijzondere Art Deco architectuur. Drink Cubaanse koffie in Little Havana of zoek de rust op in het Vizcaya Museum. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Miami

Reizen naar Miami

Voor een vakantie kun je Miami gemakkelijk bereiken vanuit Nederland. KLM / Delta Air Lines vliegen rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Miami International Airport. De vliegtijd is 10 uur en 15 minuten. TUIfly heeft chartervluchten van Amsterdam naar Miami via Orlando. De totale vluchtduur hierbij is ongeveer 13½ uur. Airberlin vliegt goedkoop van de Duitse luchthaven Düsseldorf naar Miami. De internationale luchthaven Miami International Airport (MIA) ligt ongeveer 14 kilometer ten noordwesten van de stad.


Voor meer informatie over een vakantie in Miami kun je kijken op de website van het Greater Miami Convention & Visitors Bureau: www.miamiandbeaches.com

Voor het laatst bijgewerkt op 29 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Miami, Florida, Verenigde Staten van Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam