Italië stopt met gratis bezoeken musea op zondag

Amsterdam, 2 augustus 2018 – Op dit moment kun je op iedere eerste zondag van de maand gratis musea bezoeken in Italië.  Dat is nu bij 480 musea mogelijk, neem bijvoorbeeld het Colosseum in Rome, de Ufizi galerij in Florence en het archeologische park Pompeii. Het heeft zelfs een speciale naam: ‘Domenica al Museo‘ (zondag in het museum). Dit systeem werd door de vorige regering ingevoerd, om zo meer mensen naar musea te trekken. Natuurlijk altijd fijn zulke gratis uitjes, maar helaas, vanaf deze herfst is dat dus niet meer het geval.

De minister van cultuur, Alberto Bonisoli, heeft dit afgelopen week aangekondigd en vertelde daarbij dat de regering hiermee probeert te voorkomen dat die plekken ‘ondergewaardeerd worden’. Natuurlijk is er van verschillende kanten kritiek geuit op dit voorstel, tegenstanders kwamen onder andere met het idee om de musea alleen gratis te houden voor Italiaanse inwoners. Bonisoli reageerde hierop door te zeggen dat er in de toekomst misschien andere wegen zijn voor een gratis museumbezoek. Musea kunnen dan bijvoorbeeld zelf bepalen welke dag zij geen entree rekenen. Er werd niet bij gezegd wanneer dat dan zou kunnen zijn.

Zoals je misschien wel weet is de normale entree van historische Italiaanse attracties niet altijd even goedkoop, een ticket tot het Colosseum kost bijvoorbeeld al 12 euro. Wil je dan meerdere attracties op een dag bezoeken, ben je al zo tussen de 30 en 50 euro kwijt. Ben je dus van plan dit jaar nog een stedentripje naar Italië te maken, plan dit dan direct en ga vóór de herfst nog weg, zodat je kunt genieten van de vrije entree 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net