Vakantie in Florence, Italië

Tips voor een vakantie in Florence

Een vakantie in Florence beleef je in de geboorteplaats van de renaissance en de kunsthoofdstad van Europa. De hoofdstad van Toscane verdrinkt bijna in de meesterwerken van kunst en architectuur. Meer dan één miljoen kunstwerken vind je terug in de stad. Volgens Unesco is Florence zelfs de thuisbasis van een derde van de grootste kunstschatten ter wereld, met dank aan grootheden als Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante en andere illustere en artistieke geesten.

De stad in het noorden van Italië is een openluchtmuseum dat in de loop der jaren steeds mooier is geworden, maar zich daardoor ook altijd in een grote belangstelling van toeristen heeft mogen verheugen. Florence spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van reizigers, die worden gelokt door kamers met uitzicht, fenomenale kunst en de subtiele schoonheid van haar innemende paleizen en torenhoge kathedralen. Al rond 1700 kwamen de eerste welgestelde bezoekers tijdens hun Europese Grand Tour naar de stad om zich te vergapen aan het beeldhouwwerk David van Michelangelo en het schilderij de Geboorte van Venus van Botticelli.

Miljoenen van ons zijn in hun voetsporen getreden, en terecht. In de door oude muren omsloten ‘schatkist’ aan de Arno rivier lijkt het alsof er niet veel is veranderd de afgelopen honderden jaren. De geel- en beigekleurige gebouwen in de historische binnenstad etaleren hun pracht bij het krieken van de dag en de gedempte kleuren gloeien in het licht als de zon onder gaat. Je wandelt over stenen die al zeven eeuwen oud zijn – Florence was in 1339 de eerste stad in Europa met geplaveide straten. En de stad speelde ook op muzikaal gebied een deuntje mee. Haar inwoner Bartolomeo Cristofori heeft er rond 1710 de piano uitgevonden.

Een vakantie in Florence reikt echter verder dan alleen het bekijken van beelden en schilderijen. Je kunt er genieten van goed eten, straatmarkten en mode. Op dit gebied heeft Milaan niet het monopolie, want Florence is de geboorteplaats van beroemde modemerken als Gucci, Pucci en Roberto Cavalli. De Ferragamo-familie, de meest invloedrijke modeclan in de stad, heeft haar vermaarde gevoel voor stijl ook gebruikt om er vier hippe hotels te openen.

Florence ligt prachtig, aan de voet van de Apennijnen. Vanaf hier reis je gemakkelijk naar de glooiende heuvels van het Toscaanse platteland, waar je heerlijke seizoensgebonden gerechten kunt koppelen aan een goed glas Chianti. Het is altijd een fijne uitwijkmogelijkheid tijdens je vakantie, als je even naar adem wilt happen tussen de 10 miljoen toeristen die deze kleine maar immense Italiaanse renaissancestad elk jaar bezoeken. Maar bedenk wel in de drukke verkeersvrije straten dat je op een uniek stukje grond loopt. Waar anders kun je in de voetstappen treden van Michelangelo, Leonardo en Botticelli, terwijl je geniet van het beste ijs ter wereld?

Bezienswaardigheden in Florence

Florence is de thuisbasis van het Uffizi, een van de beroemdste kunstmusea ter wereld met meesterwerken van kunstenaars als Michelangelo en Botticelli. De Duomo is de derde grote kathedraal van Italië en befaamd om de roodbruine koepel. Er zo zijn er nog honderden musea en monumenten die je de adem benemen. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Florence

Overnachten in Florence

Overnachten in de Italiaanse stad Florence is geen probleem tijdens je vakantie. Het is een belangrijke toeristische trekpleister, dus er is een overvloed aan hotels, bed & breakfasts, boutique hotels, villa’s en appartementen. Door de grote vraag naar accommodatie is het niet goedkoop om in Florence te overnachten. Lees hier meer over overnachten in Florence


Voor meer informatie over een vakantie in Florence kun je kijken op de officiële website van het VVV-kantoor: www.firenzeturismo.it

Voor het laatst bijgewerkt op 4 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Florence, Italië, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam