‘s Werelds mooiste boekwinkels

Foto © travelandleisure.com

Amsterdam, 16 augustus 2018 –  Boekwinkels hebben altijd iets magisch. Op een of andere manier blijf je er ook altijd langer rondhangen dan je had gepland. Nu zien heel veel boekwinkels er een beetje hetzelfde uit, maar MailOnline Travel heeft gezocht naar de mooiste boekwinkels ter wereld, met zo’n mooi en/of speciaal interieur dat je het kijken naar de boeken zo kunt vergeten. We zetten ze hier op een rijtje:

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires

Volgens de Britste krant The Guardian is dit de op één na beste boekwinkel ter wereld. El Ateneo Grand Splendid, te zien op bovenstaande foto, was vroeger een theater, maar doet tegenwoordig dus dienst als een boekwinkel. Het theater bestaat al sinds 1919 en er hebben verschillende opera’s, balletstukken en andere producties gedraaid. Het interieur is nog helemaal intact, je ziet de rijen waar de mensen zaten, de balkons, zelfs het doek hangt er nog. Vergeet vooral niet naar boven te kijken voor de prachtige plafondschildering.

Shakespeare and Company, Parijs

Foto © independent.co.uk

Dit is ook wel een heel bijzondere. Verstopt in de schaduw van de Notre Dame ligt deze schattige boekwinkel die in 1951 geopend is door een Amerikaanse expat. Hij liet hier veel ambitieuze schrijvers en artiesten overnachten, gewoon tussen de boeken. Nog steeds kun je bedden vinden tussen de boekenplanken en er zijn regelmatig verschillende evenementen waarbij bijvoorbeeld schrijvers een praatje komen doen. De houten balken op het plafond zijn erg mooi om te zien en de tegels, die totaal niet bij elkaar passen maken het plaatje compleet.

Livraria Lello, Porto

Deze boekwinkel in Porto is een van de oudste boekwinkels in Portugal. De Gotische stijl en de bijzonder plaatsing van de trappen maken dat je je ogen uitkijkt. J.K. Rowling heeft hier in de buurt Engelse les gegeven en kwam hier dan ook vaak. Er wordt zelfs gezegd dat deze boekwinkel een inspiratie voor haar Harry Potter-boeken is geweest.

Barter Books, Alnwick

Foto © Barter Books

Als een van de grootste boekwinkels in de UK mag deze natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Barter Books is gelegen in een oud Victoriaans station; de wachtruimtes en kachels zijn nog terug te vinden in het interieur. Bezoekers van de boekwinkel kunnen hier nu heerlijk zitten en bladeren door de boeken. Ook is er een buffet-restaurant dat echt Brits comfort food, zoals soep, bacon sandwiches en cake, serveert. Hier vermaak je je wel even!

Corso Como Bookshop, Milaan

Foto © 10 Corso Como

Deze boekwinkels is heel anders dan de boekwinkels hierboven, maar niet minder speciaal. De Corso Como Bookshop heeft een echte minimalistische look, veel licht en ligt vol met luxe koffietafel-boeken. Je kunt in hetzelfde complex ook dineren, winkelen en slapen.

Waanders In de Broeren, Zwolle

Foto © dearchitect.nl

Jaja, ook een Nederlandse boekwinkel heeft deze lijst gehaald! En wat voor een winkel: Waanders In de Broeren bevindt zich in de 15e eeuwse Broerenkerk. Hoge plafonds, glas-in-lood ramen en plafondschilderingen, deze locatie is echt bijzonder. Naast duizenden boeken is hier ook een kleine brasserie te vinden met een terras, waar je lekker wat kunt eten als je uitgekeken bent.

Cafebreria El Pendulo, Mexico City

Deze boekwinkel heeft twee verdiepingen vol met boeken, maar toch zijn het de planten en groene accenten die het meeste aandacht trekken. De Cafebrería El Péndulo heeft zo een beetje buiten naar binnen gebracht. Op de eerste verdieping is een café en op de tweede verdieping een bar. Dit jaar bestaan ze 25 jaar en zijn er verschillende gastsprekers en lokale artiesten die langskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie


Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net