Bijzondere festivals in oktober die een bezoekje waard zijn!

Amsterdam, 12 september 2018 – De maand september is alweer bijna op de helft, wat de meeste mensen alweer vooruit doet kijken naar oktober. Halloween, het begin van de herfst, binnen films kijken terwijl het buiten typisch Nederlands herfstweer is.. Het festivalseizoen is eigenlijk voorbij, maar ook in oktober zijn er over de hele wereld genoeg leuke events te bezoeken. Niet alleen muziekfestivals, maar ook wandel- en food-evenementen! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Austin City Limits Music Festival – Amerika, 5-7 okt & 12-14 okt

Foto © Charles Reagan Studios

Dit zesdaagse muziekfestival (verdeeld over twee weekenden) in Austin trekt vele bezoekers en bekende artiesten. Dit jaar staat bijvoorbeeld Paul McCartney op het podium, net als Metallica en the Arctic Monkeys. Er zijn 8 verschillende podia, er staan foodtrucks met de lekkerste dingen en er is zelfs gedacht aan oplaadpunten voor je telefoon, zodat je al je vrienden die niet mee zijn jaloersmakende foto’s en filmpjes kunt sturen.

ADE Amsterdam – Nederland, 17-21 okt

Foto © Hart van Nederland

Het Amsterdam Dance Event is met meer dan 2500 artiesten van over de hele wereld (die optredens geven in meer dan 140 Amsterdamse clubs) een van ‘s werelds grootste club-festivals ter wereld. In 2015 werd de jubileumeditie bezocht door meer dan 365.000 bezoekers. Er treden minder bekende DJ’s op, die vaak voor positieve verrassingen zorgen, maar ook DJ’s die overal ter wereld bekend zijn; neem bijvoorbeeld Martin Garrix en Hardwell.

Oktoberfest München – Duitsland, 22 sept – 8 okt

Het grootste bierfestival ter wereld in de Duitse stad München pakt naast de laatste week van september nog net de eerste week van oktober mee. Het festival trekt ongeveer zes miljoen bezoekers per jaar en al die mensen weten gezamenlijk zo’n 7 miljoen liter bier weg te drinken. Naast drinken, eten en dansen kun je genieten van verschillende parades en kermisattracties en kijk je je ogen uit naar de kleding (lederhosen en dirndls) die iedereen draagt. Er zijn 16 verschillende biertenten en het bier wordt alleen in één liter pullen geschonken, je moet er dus flink voor kunnen drinken!

Festival de Senderismo La Palma – Spanje, 12-14 okt

Foto © Saúl Santos

La Palma: een prachtig Spaans eiland met een mooie kustlijn, maar La Palma is niet alleen goed voor strandvakanties, maar voor een wandelvakantie ben je hier ook op de juiste plek. Dit jaar vindt het Festival de Senderismo plaats, een wandelfestival waarbij je geleid wordt langs 19 verschillende wandelroutes. Daarnaast is het ook een feestelijke happening met concerten, folkloristische activiteiten en kun je er typische producten van het eiland proberen. Al wandelend kunnen liefhebbers de mooiste hoekjes van La Palma ontdekken: het vulkaanlandschap, de rotskusten, de uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Een van de hoogtepunten is Estrellas entre Vulcanes: een avontuurlijke, nachtelijke tocht door het vulkaanlandschap onder een spectaculaire sterrenhemel. Een uniek festival dus dat zeker de moeite waard is!

Festival of Lights Berlijn – Duitsland, 5-14 okt

Foto © Pinterest

Het Festival of Lights is een van de meest indrukwekkende evenementen in Berlijn. Dit lichtfestival is namelijk een van de grootste ter wereld! Op verschillende historische plekken, bij beroemde gebouwen en op andere bijzondere plaatsen in de stad zullen lichtshows te zien zijn, die de objecten in de meest bijzondere kleuren en lichteffecten hullen. Deze effecten zijn allemaal opgezet door nationale en internationale artiesten. Jezelf ook een artiest voelen? Spreek je innerlijke fotograaf aan en probeer de mooiste foto te maken; er is namelijk een Festival of Lights fotowedstrijd waarbij de beste foto 1000 euro wint, dan heb je je stedentripje dubbel en dwars terugverdiend.

Poperinge Beerfestival – België, 27 & 28 okt

Het gezelligste bierfestival van België wordt dit ook wel genoemd. Met 25 brouwerijen waarvan je 100 verschillende bieren kunt proeven, is het niet zo gek dat hier altijd gezelligheid heerst. De bierbrouwers geven je ook informatie over de verschillende bieren, zodat je precies weet wat je drinkt en hoe het ongeveer gemaakt is. Het evenement vindt plaats in de Maeke Blyde event hall en is gratis te bezoeken! Niet alleen Belgen en Nederlanders weten dit festival te waarderen, vorig jaar waren er bijvoorbeeld ook bezoekers uit Denemarken, Spanje, Bulgarije, Engeland en Italië. Erg leuk ook om wat internationale contacten op te doen. Daarnaast kun je ook genieten van de muziek van liveband The MG’s Brothers.

The Phuket Vegetarian Festival – Thailand, 9-17 okt

Foto © Thavorn Beach Village

Dit festival wordt wel gezien als het meest extreme en raarste festival van Thailand. Verwacht geen rustige mensen die relaxed een muziekje luisteren met wat vegan food, maar een chaotische en luide sfeer, inclusief lokale dansen en vuurwerk. De deelnemers zijn in het wit gekleed en ze zijn zeer toegewijd aan de levensstijl: geen vlees, sex, alcohol of andere stimulerende middelen. De mah song zijn de mensen die het extreme toevoegen aan dit festival. Ze vragen de goden om hun lichamen binnen te treden en dragen piercings in hun hele gezicht. Niet een klein knopje of ringetje, maar hele staven, haken en/of speren gaan er door het gezicht heen. Sommigen lopen zelfs over hete kolen of gaan op een bed van messen liggen, je kunt het je niet voorstellen. Toeristen mogen dit festival bijwonen en foto’s maken, zolang ze maar respect tonen, want hoe gek het allemaal ook is, het is wel een religieus festival.

The Melbourne International Arts Festival – Australië, 3-21 okt

It is a celebration, reminding us of the brilliance of fire, music, story and art to amplify our joy, intensify our relationships and just fundamentally pump our tyres.
Het International Arts Festival in Melbourne draait om allerlei verschillende kunstvormen. Film, toneel, muziek, dans, beeldende kunst, alles is vertegenwoordigd. Als bezoeker kun je zelf kiezen waar je heen wil gaan en hoeveel tentoonstellingen en/of voorstellingen je wil bezoeken. Je kunt dus ook zelf kiezen hoeveel geld je eraan uitgeeft (wat volgens de artistic director altijd meer is dan dat je had bedacht). Het is bijna de hele maand oktober, dus tijd genoeg om al dit moois te gaan zien.

Boccaccesca Certaldo – Italië, 5-7 okt

Foto © Samuel Webster

Dit wijn- en foodfestival vindt plaats in het Toscaanse stadje Certaldo, ongeveer 35 kilometer van Firenze af. Oktober is een fijne maand om Toscane te bezoeken, want de hitte is weg, maar de regen en kou zijn er ook nog niet. Dit festival maakt het allemaal nog beter, want je kunt genieten van de lekkerste Toscaanse specialiteiten en er worden verschillende kookworkshops en demonstraties gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Gina Veenis
Hi, ik ben Gina Veenis, 23 jaar en woon in het mooie Groningen. Ik ben een echte vakantielover; zonvakanties, wandelvakanties, wintersport, I want it all! Ik hou er ook van om nieuwe verborgen plekjes te ontdekken, of dat nou in mijn eigen stadje is of ergens anders ter wereld. Naast reizen behoren koken en eten ook tot mijn passies, dus waar ik ook kom; de lokale specialiteit moet altijd geproefd worden! Ik hoop nog veel mooie plekken te kunnen bezoeken en die met jullie te delen :) Mail me op gina@wereldreis.net