Beleef je eigen Expeditie Robinson-avontuur, zonder camera’s

Amsterdam, 29 augustus 2019 – De populaire televisieserie Expeditie Robinson lijkt wel populairder dan ooit. Elk seizoen zien meer dan een miljoen mensen hoe zo’n 20 kandidaten proberen te ‘overleven’ op een onbewoond eiland. Op zondag 1 september begint het nieuwe seizoen, waar Riksja Travel slim op inspeelt. De reisorganisatie komt met een eigen Expeditie Robinson-avontuur. Je viert vakantie op een onbewoond eiland, maar dan zonder cameramensen, productieteam, stagiaires en wifi.

In tegenstelling tot bij Expeditie Robinson hoeven reizigers tijdens hun verblijf op een onbewoond eiland niet af te zien. Er worden geen proeven gehouden, je hoeft niet zelf je voedsel bij elkaar te scharrelen en je kunt niet naar huis worden gestuurd. Er gaat iemand mee om te helpen een kampvuur te bouwen en vis te vangen, zodat je niet bent aangewezen op je Survival Handbook.

,,Het blijft immers wel vakantie”, zegt Bas Hendrikx van Riskja Travel. Hij weet wel waarom zoveel reizigers de behoefte voelen om in de voetsporen van Robinson Crusoë te treden. ,,Slapen op een onbewoond eiland is voor veel mensen een soort droom. Terug naar de basis, weg van alle prikkels waar je in het dagelijks leven aan wordt blootgesteld en enkel genieten van elkaars gezelschap. Met alle hectiek die we vandaag de dag voelen, groeit bij veel mensen de behoefte om even niet gestoord te kunnen worden door mobieltjes, WhatsApp of social media.”

De reisorganisatie biedt die mogelijkheid inmiddels onder andere in Indonesië, zowel op een van de onbewoonde Gili-eilanden als op een onbewoond eiland voor de kust van Bali, en op een onbewoond eiland in Vietnam. Hendrikx: “Je zet je tentje op op een witte zandstrook, maakt je eigen kampvuur en vangt je eigen vis. ’s Avonds hoor je niets anders dan het geluid van de golven die stukslaan op het strand. Dat wil iedereen toch een keer beleven?”

Op de Gili-eilanden in Indonesië kun je al twee nachten op een onbewoond eiland doorbrengen vanaf € 218. Je slaapt in een tentje en je wordt er met een privéboot naartoe gebracht. Overigens kun je natuurlijk ook op eigen houtje in de voetsporen treden van de kandidaten van Expeditie Robinson. Dat is niet moeilijk, je tuurt even op Google Maps en je vindt genoeg onbewoonde eilanden in de wereld. In Nederland kun je een expeditie ondernemen naar Rottumeroog, al is (legaal) slapen op dit onbewoonde eiland niet toegestaan.

Foto's © depositphotos.com/haveseen; Riksja Travel; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!