Liever een vakantie dan de ware liefde vinden

Liever reizen dan ware liefdeAmsterdam, 21 april 2021 – Na dik een jaar thuiszitten willen we dolgraag weer reizen. Sterker nog, ruim 70 procent van de Nederlanders vindt een vakantie in 2021 belangrijker dan het vinden van de ware liefde of een promotie op het werk, blijkt uit een groot onderzoek van Booking.com. We snakken zo naar een vakantie, dat we andere levensidealen even op een zijspoor hebben gezet.

Booking.com ondervroeg meer dan 28.000 mensen uit 28 landen over hun reiswensen zodra dat verdoemde coronavirus een kopje kleiner is gemaakt. Door de uitrol van coronavaccins zijn Nederlanders in ieder geval een stuk hoopvoller over reizen dit jaar. Zo’n 63 procent van de ondervraagden verwacht in 2021 weer op vakantie te kunnen. Meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) wil overigens pas naar het buitenland als ze helemaal gevaccineerd zijn.

Omdat het coronajaar toch wel erg vermoeiend is, staat een toekomstige vakantie bij de meesten in het teken van ontspanning. Vooral een zonnige vakantie bij het strand of een spa is populair, waarschijnlijk om alle zorgen even te vergeten. Na een hectisch jaar is slechts 11 procent van plan een actieve reis te boeken, en voor maar 5 procent heeft een stedentrip prioriteit.

Liever reizen dan het coronavirus

Niet reizen is ongezond

Het onderzoek laat ook zien dat niet reizen ongezond is (zoals wij natuurlijk al heel lang weten). Nederlanders erkennen dat thuisblijven een behoorlijke invloed heeft gehad op hun welzijn. Vier op de tien (42 procent) meldt een negatieve impact op hun geestelijke gezondheid en bijna hetzelfde aantal Nederlanders (38 procent) voelt zich vanwege de reisbeperkingen opgesloten in eigen huis.

Nederlanders zijn gaan nadenken over wat ze gemist hebben: liefst 55 procent zegt dat reizen nu belangrijker voor hen is dan vóór de pandemie. Dat we niet kunnen wachten om op reis te gaan, blijkt ook uit de voorbereidingen die worden getroffen. Circa 42 procent van de Nederlanders heeft de lange tijd thuis gebruikt om toekomstige reizen te plannen. Een derde heeft meer vakantiedagen gespaard om in 2021 mogelijk een langere vakantie op te kunnen nemen.

Doemdenkers zijn er ook: drie op de tien Nederlanders (31 procent) betwijfelt of het coronavaccin het reizen echt veiliger maakt.

Foto's © Mikael Damkier/Shutterstock.com; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!