Deze 10 topattracties in de wereld zijn de grootste teleurstelling

Topattractie teleurstellingAmsterdam, 15 mei 2022 – Dat heb je vast weleens op vakantie: die ‘indrukwekkende’ restanten van een Romeinse tempel blijken toch een beetje tegen te vallen. Een rommelige ruïne met een paar stenen – meer is het niet. Zo zijn er talloze bekende bezienswaardigheden in de wereld die eigenlijk een teleurstelling zijn. Het zijn topattracties die je gezien zou moeten hebben. Eenmaal ter plekke aangekomen denk je: ‘Is dit het nou?‘.

Casinosite Mr. Q heeft 27 wereldberoemde bezienswaardigheden onder de loep genomen waar vakantiegangers het meeste over klagen. Ze hebben gekeken naar topattracties met de laagste waarderingen – 1 en 2 sterren – bij de recensies op TripAdvisor. Door de analyse van ruim 80.000 negatieve reviews is de site erachter gekomen welke bezienswaardigheden teleurstellen.

Op nummer 1: Hollywood Walk of Fame

Bovenaan deze lijst staat de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles. Zo’n 20 procent van de beoordelingen is negatief. Misschien niet heel verrassend, toch? Het zijn een paar straatstenen bij elkaar, met wat sterren erin. Je loopt er in een paar minuten overheen. Ben je hiervoor helemaal naar Los Angeles gereisd? Mensen klagen niet alleen dat deze attractie tegenvalt, maar ook dat de stoep er vies uitziet. Toch trekt de Hollywood Walk of Fame 10 miljoen bezoekers per jaar.

Topattractie teleurstelling Versailles

Het Paleis van Versailles nabij Parijs staat op de tweede plaats. Het is een van de mooiste en meest luxueuze kastelen ter wereld, maar dat kan veel vakantiegangers toch niet bekoren. De belangrijkste klachten gaan over de hoge entreeprijs, de slecht onderhouden tuinen en het grote aantal toeristen. Wat dat laatste betreft, zouden we nog vele bezienswaardigheden kunnen noemen die met dit euvel kampen…

Een verzameling stenen bij elkaar

Op de derde plek staat Stonehenge in Engeland. Er wordt altijd veel lof toegekend aan deze mysterieuze cirkel van prehistorische stenen. Maar meer is het niet: een cirkel van stenen. Het verhaal achter die stenen is indrukwekkender dan de stenen zelf. Hoe zijn ze daar terechtgekomen en wie heeft ze neergezet? Het is vooral de hoge entreeprijs waar mensen over vallen. De hunebedden in Drenthe zijn bijvoorbeeld ook prehistorische stenen, maar die kun je gratis bekijken.

Topattractie teleurstelling Stonehenge

Hieronder staat de top-10 van topattracties die tegenvallen. De Chinese Muur is trouwens de bezienswaardigheid met de minste negatieve waarderingen op TripAdvisor. Jammer alleen dat China nog helemaal in de ban is van het verdoemde coronavirus, en de grenzen nog wel even gesloten houdt.

1. Hollywood Walk of Fame, VS
2. Paleis van Versailles, Frankrijk
3. Stonehenge, VK
4. Hollywood-letters, VS
5. Big Ben, VK
6. Het Witte Huis, VS
7. Scheve toren van Pisa, Italië
8. Empire State Building, VS
9. Piramides van Gizeh, Egypte
10. Buckingham Palace, VK

Foto's © Shutterstock/Stanislav Fosenbauer (Hollywood Walk of Fame); Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!