We willen het liefst zo ver mogelijk van huis op vakantie

Vakantie ver weg BookingAmsterdam, 3 juli 2022 – Na twee jaar corona-ellende staan we weer te trappelen om af te reizen naar een verre bestemming. Nederlanders willen het liefst zo ver mogelijk van huis op vakantie, zo blijkt althans uit een onderzoek van Booking.com. Meer dan de helft (59 procent) kiest liever voor een vakantie van één week in een ver land, dan een maand vakantie vieren dichtbij huis.

De meeste Nederlanders hebben hun eigen land wel zo’n beetje gezien na een periode waarin we amper ver konden reizen. In de zomer van 2022 hebben bijna alle landen ter wereld hun reisbeperkingen opgeheven of versoepeld, waardoor vakantie in het verre buitenland nu weer mogelijk is.

Of we ook daadwerkelijk verre bestemmingen opzoeken, is natuurlijk de vraag. De chaos en lange wachtrijen op Schiphol helpen in ieder geval niet mee.

Lang op vakantie en ontspannen

De afgelopen twee jaar hebben we bovendien amper kunnen genieten van een lange zomervakantie. Daarom zijn we ook klaar met korte frequente uitstapjes, zo laat het onderzoek zien. Zo’n 60 procent van de Nederlanders kiest liever voor één lange zomervakantie om zich volledig in de vakantiemodus onder te kunnen dompelen.

Booking vakantie ontspannen

Sommigen zeggen dat reizen de beste vorm van ontspanning is: Nederlanders geloven het! Maar liefst 78 procent van de Nederlandse reizigers zoekt tijdens de zomervakantie naar ontspanning en 80 procent zou deze zomer zelfs weggaan om volledig los te komen van hun dagelijkse routine.

Nederlanders willen ook op avontuur

Na zoveel tijd binnen door te hebben gebracht, heeft bijna de helft van Nederland (46 procent) zin om er op uit te gaan. De wildernis in of bergen beklimmen: ongeveer driekwart van de Nederlandse reizigers is gemotiveerd om het outdoor leven te ontdekken.

Booking vakantie outdoor

Nederlanders gaan niet alleen op avontuur, want  46 procent is vastbesloten om deze zomer een kustbestemming te bezoeken. Ook willen we profiteren van de festivals, concerten en sportevenementen die eindelijk weer mogelijk zijn. De helft heeft deze zomer zin in een roadtrip.

Kom maar door met die scherpe pepers, want uit onderzoek van Booking.com blijkt verder dat bijna de helft van de Nederlandse reizigers geneigd is om meer impulsieve beslissingen te nemen. Denk aan het experimenteren met lokale delicatessen, gerechten proeven die thuis niet verkrijgbaar zijn en meer gedurfde eetkeuzes maken. Heb je al eens insecten gegeten op reis in het buitenland?

Geen schoonfamilie mee!

Nuchtere Hollanders verkiezen deze zomer rust en quality time met dierbaren boven een luxe ervaring. Zo zegt driekwart van de Nederlandse reizigers liever een week op reis te gaan met alleen zijn partner dan een langere en luxere reis met de schoonfamilie erbij.

Booking vakantie familie

Minimalisme voert dit jaar de boventoon bij de nuchtere Nederlander, die aangeeft zich liever aan een beperkt weekbudget wil houden om zo te kunnen reizen met hun favoriete persoon (68 procent), dan een maand lang alleen op reis zonder enig budgetlimiet.

Sowieso is alleen reizen niet zo gewild meer, volgens het onderzoek van Booking.com. Slechts 9 procent van de Nederlanders kiest voor een solo reis. Daarentegen wil 47 procent op vakantie met de partner en 60 procent op stap met familie.

Foto's © Shutterstock.com; Booking.com.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!