Met een rietje veilig water drinken uit meren en rivieren

WaterfilterrietjeAmsterdam, 2 april 2023 – Met een waterfilter in je bagage heb je nooit meer dorst onderweg, maar helemaal handig is de nieuwe Personal Waterfilter Straw Peak. Dit is een waterfilter in de vorm van een rietje waarmee je veilig uit meren, rivieren en beekjes kunt drinken. Met dit waterfilterrietje kun je wel tot 4000 liter water zuiveren en ontdoen van bacteriën, parasieten, microplastics, slib en zand.

De waterfilter werkt ongelooflijk gemakkelijk: stop het rietje in het water en opzuigen maar. Waar je ook bent in de natuur, je hebt altijd drinkwater bij de hand – ook als je niet zeker bent van de waterkwaliteit. Deze gadget is ideaal voor buitensporters, kampeerders, vissers en avontuurlijke reizigers, maar ook voor vakantiegangers die het lokale kraanwater niet vertrouwen in het buitenland.

Door zijn compacte formaat past het waterfilterrietje in je rugzak, EHBO-tas en handschoenenkastje. De lengte is circa 20 centimeter. Ook is het een lichtgewicht waterfilter, met maar 65 gram.

Vijf jaar lang veilig water

De producent van de waterfilter is het Amerikaanse bedrijf LifeStraw, die al enkele jaren rietjes op de markt brengt om water te filteren. De nieuwe Peak Serie Waterfilter Straw heeft een modern ontwerp en fijne grip. Door sterk verbeterde microfilterprestaties vermindert het filter verstopping door zand en slib wat zorgt voor een veel betere stroomsnelheid, ook op de lange termijn. Drinken gaat daardoor een stuk gemakkelijker.

Waterfilterrrietje LifeStraw

Het duurzame membraan microfilter kan tot ongeveer 4000 liter water zuiveren. Volgens Lifestraw is dat genoeg schoon water voor zo’n 5 jaar, bij gemiddeld gebruik. ,,De filter reinigt moeiteloos vervuild water door een slimme hollow fiber techniek”, aldus LifeStraw. ,,De wanden van de holle vezels bevatten poriën van 0,2 micron groot, waar alleen water doorheen komt en bacteriën, vuil en zand achterblijven.”

Waterfilterrietje van LifeStraw Peak

Met de universele schroefdraad kun je het rietje op een plastic fles schroeven, om zo gefilterd water door de fles te duwen. Daarnaast is het filter compatibel met drinkslangen. De Straw Peak heeft bovendien een onbeperkte houdbaarheid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken hoe lang het ongebruikt in je rugzak heeft gezeten.

99,9 procent bescherming

De waterfilters zijn grondig getest om geen ziektes over te brengen door het drinken van water, zegt LifeStraw. Volgens het bedrijf beschermt het rietje tegen 99,999999 procent van de bacteriën (waaronder E.coli en salmonella), 99,999 procent van de parasieten (waaronder giardia en cryptosporidium) en 99,999 procent van microplastics, chloor, organische chemische stoffen en troebelheid.

Waterfilterrietje bagage LifeStraw Peak

De Personal Waterfilter Straw Peak is te koop bij outdoorwinkels en webshops vanaf zo’n € 27 (consumentenadviesprijs), onder meer bij Bol.com. Met de aankoop steun je meteen projecten van het bedrijf om mensen overal ter wereld eerlijke toegang tot veilig drinkwater te bieden.  Voor elk verkocht LifeStraw-product krijgt een kind in nood één jaar lang toegang tot veilig water. Het Give Back-programma van LifeStraw heeft sinds 2021 meer dan 6 miljoen kinderen een jaar lang veilig water gegeven. Bekijk hier een video over de nieuwe LifeStraw Peak Series.

Foto's © LifeStraw/Technolyt.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!