Met één drinkfles heb je altijd schoon water

LifeStraw drinkflesAmsterdam, 10 september 2023 – Bijna iedereen heeft tegenwoordig een herbruikbare drinkfles bij zich. Je vult het makkelijk bij onder de kraan tijdens de dagen op kantoor, de stedentrip of het dagje naar het strand. Maar hoe doe je dat in het verre buitenland? Dan kopen de meeste reizigers toch nog plastic waterflessen, die na gebruik worden weggegooid.

Al die plastic flessen zijn natuurlijk slecht voor het milieu, maar het leidingwater in niet-westerse landen is meestal niet betrouwbaar genoeg om veilig te drinken. Gelukkig is daar nu een oplossing voor met de LifeStraw Go 2.0. Dat is een herbruikbare fles met een ingebouwde waterfilter, waardoor je altijd en overal schoon water bij de hand hebt.

Heb je dorst tijdens een trektocht in de jungle, een zonvakantie in Mexico of een backpackreis in Azië? Vul je waterfles bij een kraan op een toilet, een benzinestation, een luchthaven of waar dan ook – zonder dat je een nieuwe plastic waterfles hoeft te kopen. Eventueel kun je je fles zelfs bijvullen in beekjes en rivieren.

Bescherming van 99,999 procent

De slimme drinkfles is voorzien van een zogeheten geavanceerd 2-traps filter, meldde de Nederlandse importeur Technolyt in een persbericht afgelopen week. Dit is een combinatie van een membraanmicrofilter en een koolstoffilter dat beschermt tegen bacteriën, parasieten, microplastics, chloor, slib, zand en vertroebeling.

LifeStraw drinkfles water

De filters van LifeStraw worden grondig getest om te voldoen aan strenge internationale normen voor drinkwater. Volgens de producent houdt deze drinkfles dan ook 99,999999 procent van alle bacteriën tegen (waaronder E.coli en salmonella). Ook biedt de fles bescherming tegen 99,999 procent van de parasieten, microplastics, chloor en organische chemische stoffen.

LifeStraw drinkfles en veilig water

Bovendien verbetert de smaak van het water door de ingebouwde filters. ,,Zo drink je altijd schoon en veilig water, zonder bijsmaak”, aldus de importeur, ook al kan er geen 100 procent garantie worden gegeven dat er toch een bacterie doorgeen glipt. Die kans is wel héél erg klein.

Deze drinkfles scheelt 8000 plastic flessen

Voor een duurzame planeet moet je natuurlijk wat over hebben. Wat dat betreft zit je met deze drinkfles wel goed. Het membraan heeft een zeer lange levensduur en kan tot 4000 liter water verwerken. Dat scheelt liefst 8000 plastic waterflessen voor eenmalig gebruik die hierdoor niet terechtkomen in het milieu. En je bespaart geld, want je hoeft onderweg nooit meer plastic flesjes te kopen.

LifeStraw drinkfles waterfles

Bovendien is de drinkwaterfles gemaakt van 50 procent gerecycled plastic. De omstreden stof BPA (Bisfenol A), een omstreden stof die veel voorkomt in plastic producten, zit hier niet in.

De Lifestraw Go 2.0 is in diverse kleuren verkrijgbaar bij webshops en outdoorwinkels, zoals Bol.com. Er zijn verschillende modellen, zoals stainless steel (geïsoleerd) – 500 – 600 en 100ml en Transparant Tritan Renew 650ml en 1l. De prijs begint vanaf € 53,95. Voor elke aankoop krijgt een kind in nood een jaar lang veilig drinkwater.

 Foto’s © Technolyt/LifeStraw.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!