Leuke reiscadeaus voor Sint en Kerst in 2023

Reiscadeaus 2023Amsterdam, 26 november 2023 – Weet je niet wat voor cadeautje je iemand moet geven tijdens de feestdagen? Het wordt allemaal een stukje makkelijker als iemand van reizen houdt. Met een leuke reisgadget of reisboek zit je altijd wel goed.

Wij hebben al een beetje rondgespeurd naar handige en geinige presentjes die waarschijnlijk goed scoren bij een reiziger (in spe). Heb je inspiratie nodig tijdens het shoppen in de laatste maanden van 2023? Hier vind je een selectie van leuke reiscadeaus voor Sint en Kerst!

De meest bijzondere toiletten op aarde

Ga maar eens goed zitten voor het nieuwste cadeauboek van Lonely Planet! Toiletten bevat de meest bijzondere toiletten op aarde. Wc’s met ongelooflijke uitzichten, zeer royale toiletten, opmerkelijke bijgebouwen die de aandacht trekken, van Antarctica tot Zambia – ze komen allemaal aan bod.

Reiscadeaus 2023 boek Toiletten

Zoals elke ervaren reiziger weet, kunnen toiletten veel over een plek vertellen. Niet alleen hoe goed ze worden verzorgd, maar ook de positie en de manier waarop ze zijn ontworpen en gedecoreerd geven informatie over de bijbehorende cultuur. Of ze nu hightech zijn of artistiek, amusant of verbazingwekkend, elk toilet heeft een foto en een beschrijving van de locatie. Het perfecte reiscadeau voor iedereen die een wereldreis aan het plannen is 🙂

Uitvouwbare toilettas

Elke reiziger weet hoe handig het is om ruimte te besparen. Deze uitvouwbare toilettas van de HEMA past ook in het rijtje ruimtebesparende items voor op vakantie. In deze tas passen kleine toiletartikelen die je vaak nodig hebt en snel bij de hand wilt hebben. Maak de kliksluiting open en de toilettas rolt uit elkaar. Hierdoor komt de haak boven en hang je hem makkelijk op.

Reiscadeaus 2023 opvouwbare toilettas

Daaronder zit één ritsvak met een gaasje, één ritsvak met transparant plastic en daaronder een nog groter ritsvak met een transparante bovenkant. Zo verdeel je je toiletartikelen erg overzichtelijk. Uitgevouwen is de tas 29 cm lang en 23 cm breed. Ga je verder reizen naar je volgende bestemming, dan vouw je ‘m weer dicht.

Hamamdoek van oceaanplastic

Na maanden met bijna onafgebroken regen lonkt het strand. Een leuk én duurzaam cadeau voor strandgangers is deze hippe hamamdoek van het Wereld Natuur Fonds, gemaakt van recycled katoen en recycled polyester van oceaanplastic.

Reiscadeaus 2023 hamamdoek

De doek is niet alleen als strandlaken te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in de sauna of bij yoga of andere sporten. Of als omslagdoek. Of als picknickkleed… Met het zeegroen en de zeedieren zorgt de hamamdoek altijd voor een zomerse sfeer, wat voor weer het ook is. En met elke aankoop steun je meteen het Wereld Natuur Fonds.

3-in-1 autolader van Xtorm

Met deze autolader van Xtorm hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege smartphone of ander USB-apparaat wanneer je op pad bent. Je kunt namelijk drie apparaten tegelijk opladen tijdens het autorijden. Je hoeft ‘m alleen maar in een 12V-sigarettenaansteker te steken om het in een krachtig USB-laadpunt te veranderen. Supergemakkelijk te installeren dus.

Reiscadeaus autolader

Wacaco koffiezetapparaat on the go

Overal en altijd een kop koffie kunnen drinken op reis: wie wil dat nou niet? Met de Pipamoka Pressure Brewing Ground Coffee Device van Wacaco hoef je nooit meer in de rij te staan bij een koffietentje, maar je kunt ook in the middle of nowhere van een bakje leut genieten.

Reiscadeaus 2023 koffiezetapparaat

Met de Pipamoka-brouwtechniek ben je in staat om in slechts 2 minuten een kopje koffie te zetten. Je hebt geen batterij of elektriciteit nodig, zodat je overal van koffie kunt genieten. Het mobiele koffiezetapparaat maakt gebruik van een innovatieve techniek die een vacuümdruk genereert in een geïsoleerde thermische mok. Daarna blijft je koffie 3 tot 4 uur warm, terwijl de Pipamoka géén water verwarmt. Hoe slim is dat?

Spel De Reis-quiz

Waarom staat de Toren van Pisa scheef? En welke muur is de langste ter wereld? Hoeveel weet iemand eigenlijk van de wereld die zichzelf een reiziger noemt? Je kunt het testen met het spel De Reis-quiz.

Reiscadeaus 2023 reisquiz

Reis de wereld rond met deze quizbox en test je kennis over landen, hoofdsteden en beroemde monumenten. Ontdek de verschillende klimaten, continenten, bevolkingen en hun tradities. De vragen zijn verdeeld over zeven categorieën en zijn toegespitst op leeftijd. Van 8 tot 88 jaar. En eventueel kun je het spel zelfs meenemen op vakantie. Zo kun je meteen checken of de antwoorden wel kloppen…

GoPro HERO 11 Black – Mini

Een GoPro behoort tot de wat duurdere reiscadeaus, maar je scoort wel hoge ogen als je zo’n gadget geeft met Sinterklaas of Kerstmis. Met zo’n robuuste waterdichte camera kun je geweldige beelden maken als je outdooractiviteiten op en rond het water onderneemt. Ga bijvoorbeeld voor de GoPro HERO 11 Black – Mini, een kleiner, lichter en eenvoudiger ontwerp dat klaar is voor actie.

Reiscadeaus 2023 GoPro

Dankzij het compacte formaat is deze GoPro makkelijker mee te nemen tijdens het vastleggen van meeslepende beelden. De nieuwe dubbele bevestigingsplaatjes zorgen voor extra bevestigingsmogelijkheden op je lichaam en je helm. Hij is nog net zo waterdicht als altijd en zelfs nog robuuster, en is gemaakt om elk avontuur vast te leggen. Druk op de sluiterknop om de camera in te schakelen en begin met opnemen. Na het opnemen hoef je alleen maar de camera op te laden en zelf te ontspannen. Het beeldmateriaal wordt automatisch geüpload naar de cloud.

Foto's © Bol.com; HEMA; Bever; De Zwerver; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!