Omkleedhokje, handdoek én badjas in één kledingstuk

Zeemeermantel omkleedponchoAmsterdam, 3 maart 2024 – Baantjes trekken in het zwembad of een plons in de zee. Voor waterliefhebbers klinkt dat als muziek in de oren. Maar het gedoe met omkleden en drogen kan het plezier flink verstoren als er geen kleedruimte in de buurt is. Gelukkig is dat verleden tijd met de Zeemeermantel. Deze poncho vervult de functie van omkleedhokje, handdoek én badjas in één handig kledingstuk. Het is dé 3-in-1 oplossing om je af te drogen en om te kleden voor of na je zwemsessie.

Met de Zeemeermantel wordt omkleden na het zwemmen een fluitje van een cent. Deze multifunctionele omkleedponcho is een must have voor buitenzwemmers en ideaal voor gebruik tijdens de zwemles, een dagje strand of op de camping.

Zeemeermantel is bedacht door designer Annelies den Besten en ontstaan vanuit haar zoektocht naar een verbetering van de traditionele zwemponcho. Als fervent openwaterzwemster neemt ze regelmatig een duik in het water. Ze kreeg het idee een omkleedponcho te ontwerpen na een vakantie waarbij ze in de meren van het Lake District in Engeland had gezwommen. Hier moest ze zich overal afdrogen en omkleden.

Zeemeermantel zwemmen

Multifunctioneel design

De Zeemeermantel is breder dan de meeste andere zwemponcho’s en onderscheidt zich door het elegante design met lange mouwen, een capuchon voor extra warmte, een rechte halsopening voor gemakkelijk aankleden en royale zakken aan de zijkant. Na het zwemmen trek je de poncho aan zodat het werkt als handdoek. De capuchon is handig om je haren droog te maken en de mantel beschermt je tegen een frisse wind.

Zeemeermantel man

De Zeemeermantel is een ideale reisgenoot voor uitstapjes naar een meer, het zwembad of de sauna – voor vrouwen én mannen. Het kledingstuk neemt niet veel ruimte in beslag in je koffer of reistas, waardoor je altijd en overal kunt genieten van comfort en gemak. Denk aan een dagje strand zonder gedoe. Verwissel je normale kleding voor een zwemoutfit en gebruik de poncho daarna als handdoek.

Als je zin hebt in een ijsje schiet je de Zeemeermantel aan voor een wandeling naar de strandtent of wanneer het frisser wordt en je je nog niet wilt aankleden. Op de camping is het een uitkomst na een douche. Geen gehannes meer in de krappe, natte ruimte, maar comfortabel terug naar je tent, caravan of camper.

Zeemeermantel kind

Ook voor jonge waterratten biedt de poncho voordelen. Denk aan zwemlessen waarbij kinderen snel en gemakkelijk kunnen omkleden of aan het afdrogen en warmhouden na het zwemmen in de zee.

Een milieubewuste keuze

De duurzame omkleedponcho wordt in Europa gemaakt van duurzame materialen en ontworpen met minimale verspilling van grondstoffen en energie. Daarnaast zijn de transportafstanden kort en is verpakkingsmateriaal geminimaliseerd. Zo draag je niet alleen bij aan je eigen comfort, maar ook aan een duurzamere toekomst.

Zeemeermantel vrouw

De poncho is gemaakt van 100 procent katoenen wafeldoek met het keurmerk Standard 100 van OEKO-TEX. Wafeldoek voelt comfortabel aan, is huidvriendelijk en droogt goed. Bovendien is het compacter op te rollen dan badstof. De Zeemeermantel is te koop in verschillende kleuren en is beschikbaar in een ‘one size fits all’ maat voor kinderen en volwassenen. Voor volwassenen verkrijgbaar voor € 79 en voor kinderen voor € 29. Bekijk de collectie op: www.zeemeermantel.nl

Foto's © Zeemeermantel; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!