In deze steden vind je de beste pizza van Europa

Europa steden met beste pizzaAmsterdam, 17 maart 2024 – Pizza is ongetwijfeld een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Of je nu houdt van een pittige Diabolo, een klassieke Margarita of een controversiële Hawaï – er is een pizza voor iedereen. Wanneer je denkt aan de plek met de beste pizza’s, dan is het eerste land dat bij je opkomt vast Italië. Maar wat als de beoordelingen iets anders laten zien?

Holidu, een boekingswebsite voor vakantieverhuur, heeft de gegevens van Google Maps geanalyseerd om te ontdekken in welke steden in Europa je de best beoordeelde pizza’s kunt vinden. Het onderzoek keek naar het aantal pizzeria’s met 4,5 of meer sterren in elke stad en onthulde welke steden de meeste hebben in verhouding tot hun inwoners.

Er kwamen een paar flinke verrassingen uit rollen. Lees verder om de ultieme bucketlist voor pizzaliefhebbers te ontdekken!

#1 Turijn, Italië

13,63 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht, ligt de stad met de best beoordeelde pizzeria’s van Europa in Italië. Maar raad eens? Het is niet Napels! Turijn, gelegen in het noorden van het land, blijkt de thuisbasis te zijn van de beste pizza’s van Italië.

Misschien komt dat wel door de nabijheid van de Alpen en de kwaliteit van de ingrediënten? Probeer eens de pizza al tegamino, een dikke en luchtige pizza gebakken in een pan, of de pizza al padellino, een dunne en knapperige pizza gebakken in een kleine koekenpan. Dit zijn twee pizzasoorten die afkomstig zijn uit de stad.

Europa beste steden voor pizza Turijn

Aanbevolen pizzeria: Pizzeria Fratelli Roselli. Met duizenden recensies in het Italiaans kun je er zeker van zijn dat deze pizzeria authentiek is en geen toeristenval. Kies voor een van de populairste pizza’s “Bufala Campana” of een van de veganistische opties, zoals “Pataveg”. Vergeet niet je pizza weg te spoelen met een glas limoncello! Website: www.pizzeriafratelliroselli.it

#2 Neurenberg, Duitsland

11,66 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners

Neurenberg is de één na grootste stad in Beieren waar je een mix van middeleeuwse architectuur en moderne kunst terugvindt. Ook de traditionele keuken en internationale smaken ontmoeten elkaar. Nu is duidelijk dat het ook een stad is van geweldige pizza’s is, dankzij de diverse en creatieve pizzeria’s! Neurenberg heeft meer dan 60 pizzeria’s die 4,5* of meer scoren op Google. Als je er bent, probeer dan eens de unieke pizza flammkuchen, een dunne en knapperige pizza belegd met zure room, spek en uien.

Europa beste steden voor pizza Neurenberg

Aanbevolen pizzeria: La Commedia Pizzeria Restaurant. Als je op zoek bent naar klassieke Italiaanse houtovenpizza in een gezellige omgeving, zoek dan niet verder. Dit is een geweldige keuze voor reizigers met speciale dieetwensen, want alle pizza’s op het menu kunnen glutenvrij worden gemaakt. Een recensent beweerde dat het de “absoluut onbetwiste beste pizza in heel Neurenberg” is . Website: www.lacommedia.de

#3 Rome, Italië

11,43 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners

De Italiaanse hoofdstad Rome is ook een stad met geweldige pizza’s, dankzij de eeuwenoude tradities en verschillende stijlen die de pizzeria’s hier hebben uitgevonden. Probeer bijvoorbeeld de pizza al taglio, een rechthoekige pizza die in stukken wordt gesneden en per gewicht wordt verkocht, of de pizza romana, een dunne en knapperige pizza met een hoge korst. Als beleg kun je kiezen voor de capricciosa, een klassieker die je op alle menukaarten in Rome terugvindt. Deze pizza is belegd met ham, champignons, olijven, artisjok, een ei en tomaat.

Europa beste steden voor pizza Rome

Aanbevolen pizzeria: Alice Pizza Trastevere. Met meer dan 1600 beoordelingen en een gemiddelde van 4,9* is het duidelijk dat je deze pizzeria niet mag missen tijdens je volgende stedentrip naar Rome. Of je nu kiest voor een stuk “Cacio e Pepe” of “Mortadella”, dit is een geweldige plek als je onderweg een pizza wilt eten terwijl je de stad verkent. Website: www.alicepizza.it

De rest van de top-10

De top 10 wordt compleet gemaakt door:

4. Lyon, Frankrijk | 11,30 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
5. Dortmund, Duitsland | 10,74 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
6. Essen, Duitsland | 10,70 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
7. Marseille, Frankrijk | 10,65 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
8. Napels, Italië | 9,79 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
9. Krakau, Polen | 9,33 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners
10. Lissabon, Portugal | 8,93 4,5*+ restaurants per 100.000 inwoners

Deze ranking is in januari 2024 gemaakt met behulp van gegevens van Google Maps. Voor de Europese ranking werden alle steden met meer dan 500.000 inwoners in aanmerking genomen. Het trefwoord “pizza” werd gebruikt om gegevens te verzamelen over de pizzarestaurants en afhaalrestaurants in elke stad.

De ranglijst werd samengesteld door het aantal restaurants met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren of meer in elke stad te tellen, gedeeld door het aantal inwoners om zo de steden met de meeste best beoordeelde pizzeria’s per 100.000 inwoners te krijgen. Bekijk hier de volledige Europese ranking: www.holidu.nl

Foto's © Wereldreizigersclub; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!