Twee kleine handige luchtpompen voor je vakantie

Ben je zo’n type die tijden zijn vakantie graag op een luchtbed in het zwembad drijft? (Liefst met een cocktail binnen handbereik?) Dan kun je niet zonder een luchtpomp. Wat voor vakantieganger je ook bent, het zelf opblazen van een luchtbed is toch iets van de vorige eeuw. Net zoals je niet je kostbare adem wil verspillen met het opblazen van een zwembad, de opblaasbare krokodil, het buitenmatras, je bootje en al die andere inflatables.

Een luchtpomp op vakantie is niet alleen handig voor het opblazen van je luchtbed, maar óók voor een efficiënt gebruik van vacuümzakken. Met een vacuümzak kun je flink wat ruimte besparen in je koffer, reistas of rugzak. Je doet dit door een zak helemaal vacuüm te zuigen, en dat lukt het beste met een luchtpomp. En wat dacht je van die voetbal die tijdens je vakantie langzaam leegloopt? Ook daarvoor is een luchtpomp de ideale oplossing.

Alleen wil je – net als ons – natuurlijk niet teveel meenemen op vakantie. Een luchtpomp is al snel lomp, als je kijkt wat er allemaal te koop is. Een standaard luchtpomp is behoorlijk groot en neemt veel ruimte in beslag in je bagage. Zeker met het gebruik van vacuümzakken zit je daar helemaal niet op te wachten. Wij kwamen echter twee kleine handige luchtpompen tegen die ideaal zijn voor je vakantie. Je kunt ze makkelijk meenemen en je kunt ze voor meerdere doeleinden gebruiken. Lees hier onze reviews!

Luvego Mini Pomp: de kleinste luchtpomp ter wereld

De naam zegt eigenlijk alles al… De Luvego Mini Pomp is zo klein, dat je die zonder aarzelen op je meeneemlijst kunt zetten. Veel groter dan een ei is-ie niet. Het luchtpompje weegt maar 89 gram, dus ook qua gewicht zal je er geen buil aan vallen. Qua kracht doet de Mini Pomp echter niet onder voor een grote pomp.

Het is een oplaadbaar elektrisch luchtpompje dat liefst 180 liter lucht per minuut uitstoot. Het opblazen van een luchtbed duurt daarmee slechts 2 minuten. Het harde werken wordt voor jou gedaan, terwijl jij nog even aan je cocktail kunt nippen 😉 Een vacuümzak leegzuigen duurt ongeveer 1 minuut, dus dat is ook zo gepiept.

Luchtpomp Luvego Mini Pomp

Met een meegeleverde USB-kabel kun je de mini-luchtpomp opladen. Met een volgeladen accu kun je met de Luvego Mini Pomp ongeveer tien luchtbedden opblazen of twintig vacuümzakken leegzuigen.

Bovendien is de luchtpomp voldoende waterbestendig om waterspetters te weerstaan. Er zitten vijf verschillende opzetstukjes bij, dus geschikt voor luchtbed en ander opblaasbaar plezier. En het pompje heeft een ingebouwde lantaarn, zodat je ‘m ook in het donker kunt gebruiken. Vooral vanwege het kleine formaat is deze luchtpomp volgens ons erg geschikt om mee te nemen op vakantie. De prijs is € 34,95. ► Bestel de Luvego Mini Pomp hier online

Atmos Pump: vacuümpomp, luchtpomp en voetbalpomp ineen

De Atmos Pump is onmisbaar wie graag sportief bezig is tijdens zijn vakantie. Wil je een potje voetballen en de bal is lek? Met deze luchtpomp kun je de bal eenvoudig weer opblazen. Ook andere ballen kun je er mee oppompen, van basketbal tot volleybal. Daarnaast kun je de Atmos Pump gebruiken om vacuümzakken leeg te zuigen of om een luchtbed of zwembadje mee op te pompen.

Multi-inzetbaar dus voor je vakantie, maar ook hier is het compacte formaat het grote voordeel. De luchtpomp weegt 88 gram en past makkelijk in de palm van je hand of je broekzak, zodat je ‘m tijdens het voetballen altijd mee kunt nemen. Het is een elektrisch luchtpompje die je via een meegeleverd USB-kabeltje kunt opladen. De batterij gaat 60 minuten mee. Er zitten vier pompnaalden bij, zodat je altijd een reserve bij de hand hebt als je er één verliest.

Deze luchtpomp is wel minder krachtig dan de Tiny Pump. Het luchtvolume is 3 liter per minuut, dus het oppompen van een voetbal gaat niet erg snel (reken op zo’n 4 minuten). Door het kleine handzame formaat en de multifunctionaliteit kan deze luchtpomp toch erg handig zijn voor je vakantie. De prijs is € 29,95. ► Bestel de Atmos Pump hier online

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!