Vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

Vliegen is de enige manier om naar de Kaapverdische Eilanden te reizen. Er zijn geen reguliere veerdiensten van het Afrikaanse vasteland naar Kaapverdië. Soms kun je met een cruise mee die onderweg aanmeert in het land.

Vanuit Nederland kun je echter gemakkelijk naar de Kaapverdische Eilanden vliegen. Het is ook helemaal niet duur. Als je goed zoekt, heb je al een retourtje vanaf ongeveer € 200. Er zijn internationale luchthavens op de eilanden Sal, Santiago, Boa Vista en São Vicente.

Chartermaatschappij Tuifly vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de eilanden Boa Vista, Sal en Sao Vicente. De vliegtijd is 6 tot 7 uur. Als je er vroeg bij bent, kun je een goedkoop vliegticket bemachtigen.

Ook met Transavia kun je rechtstreeks naar de Kaapverdische Eilanden vliegen. De luchtvaartmaatschappij vliegt van Amsterdam naar de eilanden Sal en Boa Vista. De vliegtijd is ongeveer 7 uur. Op de heenvlucht vanuit Amsterdam zal een korte tussenstop gemaakt worden, waardoor de vlucht wat langer duurt. Vanuit België kun je met Brussels Airlines naar Boa Vista vliegen.

Je kunt ook naar de Kaapverdische Eilanden vliegen met een tussenstop. De snelste manier is met een overstap in de Portugese hoofdstad Lissabon, waarbij je ruim 8 uur onderweg bent. Vliegtickets met de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Portugal zijn vaak goedkoop.

Luchthaven van Sal

Veel toeristen brengen hun vakantie door op het eiland Sal, met talloze resorts en hotels, witte zandstranden en restaurants. Internationale vluchten komen aan op Amílcar Cabral International Airport (SID), dat door de vele toeristen de drukste luchthaven is van de Kaapverdische Eilanden. Het vliegveld is vernoemd naar de revolutionaire leider Amílcar Cabral (1924-1973), die streed voor onafhankelijkheid van Kaapverdië. Het ligt ongeveer 15 tot 20 minuten rijden van Santa Maria, de badplaats in het zuiden met de meeste hotels en resorts.

De luchthaven van Sal beschikt over twee banken, een geldwisselkantoor, souvenirwinkels en een gezondheidskliniek die 24 uur per dag open is. Verder zijn er twee restaurants en een bar. Volgens de laatste informatie zijn er geen autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Je kunt echter wel een auto huren op Sal en vragen om de auto op het vliegveld op te halen.

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar je hotel. Spreek van tevoren een prijs af met de chauffeur. Goedkoper is het om een minibus (aluguer) te nemen die je deelt met andere passagiers. Als je bij de terminal geen minibusjes ziet, kun je lopen naar de hoofdweg tussen Espargos en Santa Maria en daar een aluguer aanhouden. Website van de luchthaven: www.asa.cv

Luchthaven van Boa Vista

Het woestijnachtige Boa Vista – Portugees voor ‘mooi uitzicht‘ – is ook een van de eilanden waar je vanuit Nederland rechtstreeks naartoe kunt vliegen. Het is het derde grootste eiland van de Kaapverdische Eilanden en trekt relatief veel toeristen vanwege de brede en mooie stranden.

Alle internationale vluchten komen aan op Aristides Pereira International Airport (BVC), de op twee na grootste luchthaven van de Kaapverdische Eilanden. Het wordt ook wel Rabil Airport genoemd, vernoemd naar het dorpje vlakbij. Het vliegveld ligt ongeveer 5 kilometer ten zuiden van Sal Rei, de hoofdstad van Boa Vista. Het is een van de kleinste internationale luchthavens van Afrika, die vooral door toeristen wordt gebruikt. Het is in gebruik sinds 2007.

Het vliegveld beschikt over een bank, een geldautomaat, souvenirwinkels, een restaurant, een pizzeria en een bar. Er is één bedrijf voor het huren van een auto. Voor het vervoer van de luchthaven naar je hotel of resort kun je gebruikmaken van een taxi of een minibus (aluguer). Bij een taxi is het raadzaam van tevoren met de chauffeur een prijs af te spreken. De minibus is een stuk goedkoper, maar deze deel je met andere passagiers en vertrekt naar Sal Rei zodra deze vol zit. Voor hotels en resorts bieden ook een shuttle service aan voor het ophalen van de gasten vanaf de luchthaven. Website: www.asa.cv

Voor het laatst bijgewerkt op 24 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar de Kaapverdische Eilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Wikimedia Commons/Bjørn Christian Tørrissen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam