Tips voor een vakantie op de Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden: een introductie

Een vakantie op de Kaapverdische Eilanden beleef je in een tropische archipel in het uiterste westen van Afrika met tien idyllische eilanden, prachtige stranden en machtige vulkanen. De Portugezen ontdekten het onbewoonde Cabo Verde in de vijftiende eeuw en waren er tot 1975 niet meer weg te slaan. Kaapverdië werd onafhankelijk, maar het land behoudt tot de dag van vandaag een betoverend mengsel van Portugese en Afrikaanse invloeden.

Zo kunnen de inwoners niet zonder muziek – met de melancholieke en licht treurige muziekstroming morna werden de Kaapverdische Eilanden zelfs bekend tot ver buiten het Afrikaanse continent. Je ziet er gebouwen in Europese stijl en op de menu’s staan zowel Afrikaanse stoofpotjes als Portugese visgerechten. De tien eilanden in de Atlantische Oceaan zijn minstens zo gevarieerd. Tijdens het eilandhoppen zie je vruchtbare valleien, koloniale stadjes, ruige berghellingen en ongerepte jungle. Veel mensen vieren vakantie op het eiland Boa Vista, met de schitterendste witte stranden van de archipel. Ook het paradijselijke Sal is populair, terwijl het hoofdeiland Santiago bekend is om zijn cultuur, festivals en kleurige nachtleven.

De Kaapverdische Eilanden zijn misschien wel de meest onderschatte winterzonbestemming voor Europeanen, terwijl het land maar net iets verder ligt dan de Canarische Eilanden. Je bent er al na 6 uur vliegen en dan wacht je een veelzijdige plek om ontspannen vakantie vieren op een van de zandeilanden, te duiken tussen scheepswrakken in de oceaan, te wandelen over spectaculaire groene bergketens en onder te dompelen in de geschiedenis van een land waar zowel Columbus en Darwin hun voetstappen hebben nagelaten. Speur snel het internet af voor vakantie aanbiedingen voor Kaapverdië.

cv-vlagKaapverdische Eilanden in een notendop

– Oppervlakte: 4033 vierkante kilometer (een tiende van Nederland);
– Inwoneraantal: 560.899 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 139 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Praia;
– Talen: Portugees, Kaapverdisch Creools;
– Munteenheid: Escudo (CVE);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6700 (2016).

Informatie over visum Kaapverdische Eilanden

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Kaapverdië nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming en een hotelreservering.

Een toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig en kun je aanvragen bij het Consulaat van de Kaapverdische Eilanden in Rotterdam. Bij de aanvraag van een visum moet je één recente pasfoto inleveren.

Reizigers wordt verder aangeraden het gele vaccinatieboekje mee te nemen. Vergeet dit dus niet in je handbagage te stoppen als je naar Kaapverdië reist.

Vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

Vliegen is de enige manier om naar de Kaapverdische Eilanden te reizen. Er zijn geen reguliere veerdiensten van het Afrikaanse vasteland naar Kaapverdië. Vanuit Nederland kun je de Kaapverdische Eilanden echter gemakkelijk bereiken. Lees hier meer over vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

Communicatie op de Kaapverdische Eilanden

Internationaal toegangsnummer: +238.
Alarmnummer ambulance: 130.
Alarmnummer politie: 132.
Alarmnummer brandweer: 131.

Tijdsverschil met de Kaapverdische Eilanden

In onze winter is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Kaapverdië 3 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Kaapverdische Eilanden

De elektriciteit in Kaapverdië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De Kaapverdische Eilanden gebruiken Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Kaapverdische Eilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier.