cv-vlagReizen en vakantie op de Kaapverdische Eilanden

Kerngegevens

– Oppervlakte: 4033 vierkante kilometer (een tiende van Nederland);
– Inwoneraantal: 523.568 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 130 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Praia;
– Talen: Portugees, Kaapverdisch Creools;
– Munteenheid: Escudo (CVE);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3900 (2011).

Informatie over visum Kaapverdische Eilanden

Reizen en vakantie op de Kaapverdische EilandenStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Kaapverdië nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming en een hotelreservering.

Een toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig en kun je aanvragen bij het Consulaat van de Kaapverdische Eilanden in Rotterdam. Bij de aanvraag van een visum moet je één recente pasfoto inleveren.

Reizigers wordt verder aangeraden het gele vaccinatieboekje mee te nemen. Vergeet dit dus niet in je handbagage te stoppen als je naar Kaapverdië reist.

Communicatie op de Kaapverdische Eilanden

Internationaal toegangsnummer: +238.
Alarmnummer ambulance: 130.
Alarmnummer politie: 132.
Alarmnummer brandweer: 131.

Tijdsverschil met de Kaapverdische Eilanden

In onze winter is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Kaapverdië 3 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op de Kaapverdische Eilanden

De elektriciteit in Kaapverdië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De Kaapverdische Eilanden gebruiken Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.