Vakantie op Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische oceaan. Het eiland staat vooral bekend om zijn witte zandstranden en helderblauwe zee. Maar hiermee wordt Mauritius echt onderschat. Het heeft veel meer te bieden dan dit alleen.

Het eiland heeft een prachtige ongerepte natuur, leuke vissersdorpjes, grote steden vol drukte, mooie berggebieden en veel suikerplantages. En wat te denken van de inwoners. Op het eiland leven vijf verschillende godsdiensten naast elkaar zonder enig probleem en de inwoners zijn heel vriendelijk. Lees hier de beste tips voor een vakantie op Mauritius

Een vakantie naar Mauritius hoeft niet duur te zijn, op internet zijn talloze aanbiedingen en last minutes te vinden. Check bijvoorbeeld eens de voordelige aanbiedingen van TUI Reizen.

MauritiusMauritius in een notendop

– Oppervlakte: 2040 vierkante kilometer (iets kleiner dan de provincie Groningen);
– Inwoneraantal: 1.356.388 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 665 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Port Louis;
– Talen: Engels (officieel), Creools, Bhojpuri, Frans;
– Munteenheid: Mauritiaanse Roepie (MUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 20.500 (2016).

Informatie over visum Mauritius

Reizen en vakantie in MauritiusInwoners van Nederland en België hebben geen visum nodig voor een bezoek aan Mauritius. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek nog 6 maanden geldig is, een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een andere bestemming .

Ook moet je kunnen aantonen voldoende financiële middelen te hebben om het verblijf op Mauritius te kunnen bekostigen (minimaal $100 per dag). Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Mauritius in België.

Wat te doen op Mauritius: 10 tips!

Mauritius wat te doen
Op Mauritius hoef je echt niet alleen maar op het strand te hangen. Ontdek het verbluffend mooie landschap met bergen, bossen en watervallen, vergeet alle stress door het zwemmen met dolfijnen en maak een catamarantocht naar een van de eilandjes voor de kust. ► Lees hier onze tips wat te doen op Mauritius

Vliegen naar Mauritius

Vanuit Nederland kun je makkelijk naar Mauritius vliegen, een eiland in de Indische Oceaan ten oosten van Madagascar. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar Mauritius, een vlucht van ongeveer 11½ uur. Lees hier meer over vliegen naar Mauritius

Overnachten op Mauritius

Overnachten op Mauritius is geen probleem: op dit tropische eiland zijn meer dan 150 hotels en resorts. Je kunt kiezen uit exclusieve 5-sterrenresorts met privé-butlers en een helikopterdek, maar ook uit charmante bed & breakfasts. Lees hier alle tips voor overnachten op Mauritius

Communicatie in Mauritius

Internationaal toegangsnummer: +230.
Alarmnummer ambulance: 114.
Alarmnummer politie: 112 / 999.
Alarmnummer brandweer: 115.
Inlichtingen telefoonnummers: 150.
Informatielijn toeristen: 152.

Tijdsverschil met Mauritius

In onze winter is het in Mauritius 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Mauritius 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Mauritius

De elektriciteit in Mauritius is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met 2 ronde pinnen, als Britse stopcontacten die geschikt zijn voor 3 rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. De grotere hotels hebben daarvoor een eigen generator.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 december 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op Mauritius, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam