Vliegen naar Mauritius

Vanuit Nederland kun je makkelijk naar Mauritius vliegen, een eiland in de Indische Oceaan ten oosten van Madagascar. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar Mauritius, een vlucht van ongeveer 11½ uur. De vluchten naar Mauritius worden uitgevoerd met KLM’s nieuwste aanwinst, de Boeing 787-9. Vanaf maart 2018 vliegt ook Air Mauritius rechtstreeks van Amsterdam naar het eiland, in samenwerking met KLM.

Je kunt met een goedkoper vliegticket naar Mauritius vliegen als je overstapt op luchthaven Charles de Gaulle in de Franse hoofdstad Parijs. De luchtvaartmaatschappijen Air France en Air Mauritius vliegen dagelijks van Parijs naar Mauritius, een vlucht van ruim 11 uur.

Een andere optie is om een tussenstop te maken in Frankfurt in Duitsland. Lufthansa en de Duitse chartermaatschappij Condor vliegen rechtstreeks van Frankfurt naar Mauritius. Ook gaan er rechtstreekse vluchten van Londen en Istanbul naar Mauritius. Vanuit Afrika gaan er vluchten uit onder meer Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar (een vlucht van 1 uur en 45 minuten).

Luchthaven van Mauritius

Alle internationale vluchten komen aan op Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU), de belangrijkste luchthaven van Mauritius. Het is vernoemd naar Seewoosagur Ramgoolam (1900-1985), die Mauritius in 1968 naar de onafhankelijkheid leidde. Het vliegveld ligt ongeveer 48 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Port Louis. Sinds september 2013 is er een gloednieuwe passagiersterminal geopend.

De moderne luchthaven van Mauritius beschikt over geldwisselkantoren, geldautomaten, een postkantoor, een medische kliniek en een service voor bagage wrapping. In de internationale vertrekhal is een piano die iedereen mag bespelen. Voor winkelen kun je onder meer terecht bij een taxfree winkel, modeboetieks, een souvenirshop en een boekenwinkel. Verder zijn er enkele cafés en fastfood restaurants en is er een massageservice. Wifi is gratis beschikbaar voor alle passagiers en in de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website van de luchthaven: www.mauritius-airport.atol.aero

Op het vliegveld zijn twee VIP-lounges: de ATOL Lounge en de Amédée Maingard Lounge. De ATOL Lounge is voor iedereen toegankelijk, ongeacht de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen of de klasse. Je krijgt toegang na betaling van € 40 (prijs in 2017), ter plekke te betalen of online te boeken. Op de luchthaven zelf is geen hotel, maar op een loopafstand van slechts 700 meter vind je het Holiday Inn Mauritius Mon Trésor Hotel (www.himauritius.mu). Er is ook een gratis shuttle service.

Vervoer van de luchthaven naar je bestemming op Mauritius

Voor het vervoer van het vliegveld naar je vakantiebestemming kun je het beste een taxi nemen. Je kunt een taxi regelen bij een balie in de aankomsthal. Voor de taxiritten naar de verschillende steden en dorpen op het eiland gelden vaste tarieven. Op de website van de luchthaven kun je de actuele prijzen raadplegen.

Daarnaast is het mogelijk de bus te nemen vanaf een bushalte bij de parkeerplaats. Er zijn drie buslijnen vanaf het vliegveld. Buslijn 198 rijdt elke 15 minuten (tot het begin van de avond) naar Victoria Square Bus Station in Port Louis, een busrit van ongeveer anderhalf uur.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Mauritius, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Mauritius Tourism/Bamba Sourang.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam