SoedanReizen en vakantie in Soedan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.861.484 vierkante kilometer (45 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 34.847.910 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 1 inwoner per 50 vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Khartoum;
– Talen: Arabisch (officieel), Engels (officieel), Nubian, Ta Bedawie, Fur;
– Munteenheid: Soedanese Pond (SDG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2400 (2012).

Informatie over visum Soedan

Reizen en vakantie in Soedan
Piramides van Meroë, Soedan

Staatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Soedan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de aanvraag van het visum nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. De belangrijkste vereiste is een officiële uitnodiging van een organisatie of persoon in Soedan of een boekingsbevestiging van een hotel of een reisorganisatie.

Een visum is één maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Soedan in Den Haag. Via de website van de ambassade kun je het visumformulier downloaden en uitprinten. Dat dien je op te sturen naar de ambassade. Bij de visumaanvraag moet je twee recente kleuren pasfoto’s bijsluiten. Daarna kun je worden opgeroepen voor een gesprek bij de consul.

Let op dat je geen stempel van Israël in je paspoort hebt staan als je naar Soedan reist. De ambassade kan je een visum weigeren of de immigratiedienst kan je weigeren het land binnen te laten bij aankomst.

Communicatie in Soedan

Internationaal toegangsnummer: +249.
Alarmnummer ambulance: 997.
Alarmnummer politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 998.

Tijdsverschil met Soedan

In onze winter is het in Soedan 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Soedan 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Soedan

De elektriciteit in Soedan is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen regelmatig voor. Hou er rekening mee dat in een groot deel van het land geen elektriciteit beschikbaar is.

Foto depositphotos.com/julsphotoa.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by