SomaliëReizen en vakantie in Somalië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 637.657 vierkante kilometer (15 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 10.251.568 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Mogadishu;
– Talen: Somalisch (officieel), Arabisch (officieel), Italiaans, Engels;
– Munteenheid: Somalische Shilling (SOS);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 600 (2012).

Informatie over visum Somalië

Reizen en vakantie in SomaliëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Somalië. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Somalië te bekostigen.

Verder moet je een officiële uitnodiging op zak hebben van een organisatie of persoon in Somalië. De Ambassade van Somalië in Brussel verstrekt (nog) geen visa. Je kunt een visum aanvragen bij de Ambassade van Somalië in Djibouti of bij de Ambassade van Somalië in Kenia.

Communicatie in Somalië

Internationaal toegangsnummer: +252.
Alarmnummer ambulance: 999.
Alarmnummer politie: 888.
Alarmnummer brandweer: 555.

Tijdsverschil met Somalië

Tijdens onze wintertijd is het in Somalië 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Somalië 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Somalië

De elektriciteit in Somalië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers uit Nederland en België, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Foto © depositphotos.com/Galenkovlad.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
XX - HOME STICKY
Sort by