Westelijke SaharaReizen en vakantie in de Westelijke Sahara

Kerngegevens

– Oppervlakte: 266.000 vierkante kilometer (6,5 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 538.811 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 2 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Geen;
– Hoofdstad: Laâyoune (al-Ajoen);
– Talen: Arabisch;
– Munteenheid: Marokkaanse Dirham (MAD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2500 (2007).

Informatie over visum Westelijke Sahara

Reizen en vakantie in de Westelijke SaharaHet is onduidelijk of je een visum nodig hebt voor een vakantie in de Westelijke Sahara. De republiek is door de meeste landen (nog) niet erkend. Het noordelijke deel wordt beheerst door Marokko, dat aanspraak meent te maken op het hele gebied. In dit noordelijke deel gelden voor de toelating dezelfde regels voor reizigers als in Marokko zelf.

Het zuidelijke deel wordt geregeerd door de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR). Om dit deel te bezoeken, heb je een paspoort nodig dat in ieder geval geldig is voor de duur van je verblijf. Mocht je het gebied willen betreden, zorg dan dat je bij de onofficiële grens een stempel in je paspoort krijgt. Zonder stempel kun je problemen krijgen als je het gebied weer wilt verlaten.

De Westelijke Sahara heeft geen ambassade of consulaat in Nederland of België. Er is wel een Ambassade van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek in Algerije.

Communicatie in de Westelijke Sahara

Internationaal toegangsnummer: +212 (hetzelfde als van Marokko).
Er zijn geen eigen nationale alarmnummers bekend voor de Westelijke Sahara.

Tijdsverschil met de Westelijke Sahara

In de Westelijke Sahara is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Een uitzondering is de periode tijdens de Ramadan. Dan is het in de Westelijke Sahara 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in de Westelijke Sahara

De elektriciteit in de Westelijke Sahara is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het gebied worden Europese stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor Nederlandse en Belgische stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig.

Foto © depositphotos.com/kamchatka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam