Rondreizen Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika

Reizen met het vliegtuig naar Zuid-Afrika

Vliegen naar Kaapstad

Vliegen naar Kaapstad, Zuid-AfrikaKLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Kaapstad. De vliegtijd is 11 uur en 15 minuten. Je kunt ook snel en goedkoop met Air France naar Kaapstad vliegen met een overstap op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Een andere mogelijkheid is om via de Duitse stad Frankfurt te vliegen. De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor vliegt van Frankfurt naar Kaapstad.

Alle vluchten komen aan op Cape Town International Airport (CPT), de op twee na drukste luchthaven van Zuid-Afrika. Het vliegveld bestaat uit twee terminals (een voor binnenlandse en een voor internationale vluchten) en ligt ongeveer 22 kilometer ten oosten van Kaapstad. Je kunt te voet van de ene terminal naar de andere. Er rijdt een shuttle bus tussen de terminals en het parkeerterrein.

In beide terminals van de luchthaven vind je geldautomaten, geldwisselkantoren, banken, restaurants, fastfood-tenten, bars en cafés. De internationale terminal beschikt over duty free winkels. Er is verder een drogist, een medische kliniek en een postkantoor. In de begane grond in de parkeergarage Parkade 2 is een bagagedepot. Bagagedragers zijn herkenbaar aan hun oranje-zwarte uniforms en ze werken zelfstandig, waardoor ze afhankelijk zijn van fooien van passagiers.  Wifi is de eerste 30 minuten gratis. Aan de voorkant van het Transport Plaza en het Central Terminal Building vind je kantoren van autoverhuurbedrijven. Website: www.airports.co.za

Vervoer van de luchthaven naar Kaapstad

Taxi

Op het Transport Plaza is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Kaapstad. De taxirit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten. Touch Down Taxis is de enige taxicentrale met een vergunning om passagiers van en naar het vliegveld te vervoeren. Taxichauffeurs zijn verplicht de meter aan te zetten. De rit naar het centrum van Kaapstad kost tussen de R300 en R400, maar je kunt het beste van tevoren de prijs afspreken. Ga niet met chauffeurs in zee van malafide taxi’s.

Shuttle

Je kunt ook een shuttletaxi of -bus nemen van de luchthaven naar Kaapstad. Er zijn verschillende maatschappijen die een airport transfer aanbieden. Via de website kun je vaak van tevoren al een reservering maken. Shuttlediensten worden onder meer aangeboden door Airport Shuttle Cape Town (www.airportshuttlecapetown.co.za) en Airport Hopper, die zich vooral richt op vrouwelijke reizigers (www.airporthopper.co.za).

Bus

De busmaatschappij MyCiTi heeft een bus rijden van het vliegveld naar Civic Centre op Herzog Boulevard in Kaapstad. Deze buslijn A01 vertrekt elk halfuur. De reistijd is ongeveer 30 minuten. Voor informatie over de dienstregeling: www.myciti.org.za

Vliegen naar Johannesburg

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Johannesburg. De vliegtijd is 10 uur en 50 minuten. Je kunt ook een goedkoop vliegticket krijgen door een overstap. Er gaan directe vluchten vanuit onder meer Parijs, Londen, Frankfurt en Zürich naar Johannesburg.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 april 2016.

Foto © depositphotos.com/michaeljung.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam