Zuid-SoedanReizen en vakantie in Zuid-Soedan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 644.329 vierkante kilometer (bijna 16 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 11.090.104 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 17 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Juba;
– Talen: Engels (officieel), Arabisch (officieel), inheemse talen;
– Munteenheid: Zuid-Soedanese Pond (SSP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 900 (2012).

Informatie over visum Zuid-Soedan

Reizen en vakantie in Zuid-SoedanStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Zuid-Soedan. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de visumaanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Zuid-Soedan te kunnen bekostigen.

Voorts dien je een officiële uitnodiging te hebben van een organisatie of persoon in Zuid-Soedan, bijvoorbeeld een reisorganisatie. Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Zuid-Soedan in Brussel. Dat kun je ook online doen, via de website. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. De ambassade kan eventueel een ‘Verklaring omtrent het gedrag’ (VOG) vragen waaruit blijkt dat je geen crimineel verleden hebt. Deze verklaring kun je aanvragen bij de gemeente en de behandeling van de aanvraag kan enkele weken duren.

Voor een vakantie in Zuid-Soedan is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt zitten als je naar het land reist. De douane of de immigratiedienst kan ernaar vragen.

Communicatie in Zuid-Soedan

Internationaal toegangsnummer: +211.
Alarmnummer noodgevallen: 999.

Tijdsverschil met Zuid-Soedan

Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Soedan 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Zuid-Soedan 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Zuid-Soedan

De elektriciteit in Zuid-Soedan is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten en stekkers, zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers als Britse en Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor en in grote delen van het land is geen elektriciteit beschikbaar.

Foto © depositphotos.com/vlad_k.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Zuid-Korea Azië Reisnieuws
Sort by