Overnachten in Zuid-Soedan

Er is een beperkt aanbod van accommodatie in Zuid-Soedan, dat sinds een burgeroorlog eind 2013 wordt geteisterd door oorlog en geweld. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid in juli 2011 openden enkele nieuwe hotels hoopvol de deuren, maar velen hebben daarna alweer de deuren moeten sluiten.

In de hoofdstad Juba zijn wel een aantal hotels waar je kunt overnachten. Hier verblijven voornamelijk VN-medewerkers, diplomaten, journalisten, zakenlieden en ontwikkelingswerkers. De prijzen van hotels in Zuid-Soedan zijn dan ook aan de hoge kant. Voor een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel ben je al snel minimaal $ 100 per nacht kwijt. Goedkope accommodatie en low budget hotels zijn in Juba is amper te vinden.

Hou rekening met een schaarste aan elektriciteit en stromend water. De betere en duurdere hotels hebben een eigen watervoorziening en eigen generatoren waardoor gasten 24 uur beschikking hebben over elektriciteit. Vanwege de gevaarlijke situatie in Zuid-Soedan hebben veel hotels hoge betonnen muren, kogelvrij glas en gewapende bewakers. Voor middenklasse hotels is het raadzaam een eigen lakenzak mee te nemen omdat beddengoed sporadisch wordt verschoond. De betere hotels hebben meestal een restaurant, een bar en (langzame) wifi. Buiten de hoofdstad is de beschikbare accommodatie minimaal.

Een van betere plekken om te overnachten in Juba is het Acacia Village Hotel (www.acaciavillage.com), een groene oase in het chaotische Juba dat goede recensies krijgt van reizigers. Het hotel heeft 39 kamers, een restaurant en een bar en ligt in een ruime tuin. Er is een zwembad, een fitnessruimte en het enige hotel in de hoofdstad met een tennisbaan. Het is een geliefde plek onder VN-personeel en medewerkers van non-gouvernementele organisaties (NGO’s). Het Acacia Village Hotel besteedt veel aandacht aan veiligheid; er zitten twee Europese ambassades op het complex.

Ook een hotel met goede reviews is het AFEX River Camp (www.afexgroup.com), gelegen aan de oevers van de Witte Nijl. Het is een ruim opgezet complex met 75 bungalows, enkele tientallen containers (die ook als kantoor te gebruiken zijn), een restaurant, een bar, een zwembad en een fitnessruimte. Dit hotel is eigendom van het Keniaanse constructiebedrijf AFEX en ook een populaire plek onder medewerkers van de VN en NGO’s.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Zuid-Soedan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Acacia Village Hotel.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam