Frans-PolynesiëReizen en vakantie in Tahiti

Kerngegevens

– Oppervlakte: 4.167 vierkante kilometer (een tiende van Nederland);
– Inwoneraantal: 277.293 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 67 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Kolonie van Frankrijk;
– Hoofdstad: Papeete;
– Talen: Frans, Tahitiaans;
– Munteenheid: CFP-Frank (XPF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 22.000 (2006).

Reizen en vakantie in Tahiti

Bora Bora © GIE Tahiti Tourisme

Bora Bora © GIE Tahiti Tourisme

Tahiti en de omringende eilanden staan ook wel bekend als Frans-Polynesië. De eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan is sinds de 19e eeuw onderdeel van Frankrijk. Frans-Polynesië bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipels.

De Genootschapseilanden is de bekendste archipel. Het bevat bekende tropische eilanden als Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha’a en Maupiti, die vele stranden en baaien bevatten. Tahiti is het hoofdeiland met de hoofdstad Papeete, waar de meeste mensen wonen en alle belangrijke kantoren, winkels en banken zich bevinden.

Tahiti is een exotisch paradijs en populair voor huwelijksreizen, maar het is ook een goede plek om te duiken en te snorkelen, dolfijnen en walvissen te spotten en te surfen. Op de eilanden kun je wandeltochten en paardrijtochten maken.

Informatie over visum Tahiti

Voor een vakantie in Tahiti heb je een paspoort nodig dat na vertrek uit het gebied nog 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Tahiti verblijven. Staatsburgers van Frankrijk kunnen ook met slechts een identiteitskaart de eilanden bezoeken. Maak je onderweg een tussenstop in de Verenigde Staten, dan is een biometrisch paspoort vereist. Voor een langer verblijf op Tahiti of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Frankrijk in Den Haag.

Communicatie in Tahiti

Internationaal toegangsnummer: +689.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.
Noodgevallen op zee: 40 42 12 12.
Inlichtingen telefoonnummers: 44 99.

Tijdsverschil met Tahiti

Tijdens onze winter is het op Tahiti 11 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tahiti 12 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Tahiti

De elektriciteit op Tahiti is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De eilanden maken vooral gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen. Sommige hotels, vooral op de afgelegen eilanden, hebben hun eigen generatoren voor de elektriciteitsvoorziening. Vraag dan voor de zekerheid welke voltage wordt gebruikt; dat kan namelijk verschillen.

Share Button