Overnachten op Tahiti

Tahiti overnachtenKen je die paradijselijke foto’s van waterbungalows op palen, boven een glinsterende zee? Dat is overnachten op Tahiti! Het schijnt dat dit type accommodatie in Frans-Polynesië is uitgevonden. Eind jaren vijftig kwamen drie Californische jongens naar het eiland Moorea om een vanilleplantage te runnen. Zij zouden de bungalows boven water hebben bedacht. Volgens een ander verhaal is het echter een hotel op het eiland Bora Bora dat in de jaren zestig met deze accommodatie op de proppen kwam.

Hoe dan ook, deze bungalows met rieten daken boven een blauwe lagune zijn een iconisch beeld van de Stille Zuidzee. Ook andere idyllische oorden als de Malediven en de Seychellen hebben deze romantische accommodatie overgenomen. Probeer dan zeker een keer te overnachten in een waterbungalow als je vakantie viert op Tahiti. Het is ontzettend prijzig, maar een onvergetelijke ervaring.

Overnachten op Tahiti is sowieso aan de dure kant. Voor de meest exclusieve resorts betaal je een paar duizend euro per nacht. Gelukkig kun je ook veel goedkoper terecht in middenklasse hotels, guesthouses, pensions en hostels. Daarnaast zijn er vakantiehuizen en appartementen te huur en zijn er zelfs campings op enkele eilanden van Frans-Polynesië. Tahiti ontvangt jaarlijks veel toeristen, dus er is veel aanbod. Door de afgelegen locatie is het toch verstandig vooraf te reserveren.

Waar overnachten op Tahiti

Tahiti is eigenlijk slechts één eiland van Frans-Polynesië, een uitgestrekte groep van 118 eilanden in het midden van de Stille Oceaan. Het bestaat uit vijf archipels die allemaal officieel bij Frankrijk horen. De bekendste archipel zijn de Society Islands (Genootschapseilanden), met bekende tropische eilanden als Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea en Taha’a.

Vanwege de vele stranden en baaien overnachten hier de meeste toeristen, dus hier vind je ook de meeste accommodatie. Tahiti is het belangrijkste eiland met de hoofdstad Papeete en de internationale luchthaven, met een ruime keuze aan hotels, resorts, lodges en pensions.

Veel toeristen reizen door naar het nabijgelegen eiland Moorea, waar veel accommodatie te vinden is. Ook op de eilanden Bora Bora, Huahine, Raiatea en Rangiroa zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten, met hotels, guesthouses en resorts. Accommodatie is wat schaarser op de eilanden Taha’a, Tubuai en Maupiti.

Hotelketens op Tahiti

Vakantiehuizen op Tahiti

Voor het laatst bijgewerkt op 17 december 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels, resorts en overnachten op Tahiti, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © mapman/Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam