Tips voor een vakantie in Tahiti

Tahiti: een introductie

Een vakantie in Tahiti beleef je in een exotisch paradijs, een uitgestrekte groep van 118 idyllische eilanden in het midden van de Stille Oceaan die dromerige beelden oproepen van witte zandstranden, palmbomen en azuurblauwe lagunes. Op Tahiti beleef je het ware Bounty-eiland gevoel, een aards paradijs met romantische zonsondergangen, een relaxte vibe en atollen van koraal. Een plek van liefde waar men in de jaren zestig de bungalow op palen in het water bedacht en waar de tattoo (‘tatau‘) is uitgevonden.

Hoe tropisch ook, de archipel heeft een Franse sfeer. Tahiti en de omringende eilanden staan ook wel bekend als Frans-Polynesië. De afgelegen eilandengroep met vijf archipels is sinds 1842 onderdeel van Frankrijk, waar je overal nog de koloniale sporen van terugvindt. De Genootschapseilanden is de bekendste archipel. Het bevat bekende tropische eilanden als Tahiti, Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha’a en Maupiti, die vele stranden en baaien bevatten. Tahiti is het hoofdeiland met de hoofdstad Papeete, waar de meeste mensen wonen en alle belangrijke kantoren, winkels en banken zich bevinden.

Tahiti is populair voor huwelijksreizen, maar het is ook een goede plek om te duiken en te snorkelen, dolfijnen en walvissen te spotten en te surfen. Op de eilanden kun je wandeltochten en paardrijtochten maken. Tijdens een vakantie ontdek je al snel waarom talloze schrijvers en kunstenaars zich tot Tahiti voelden aangetrokken, van Robert Louis Stevenson tot Paul Gauguin. Het is echter altijd een exclusieve bestemming gebleven: Tahiti krijgt in een jaar minder bezoekers dan het ‘nabijgelegen’ Hawaï op één dag. Tahiti en de andere eilanden bieden een exotisch toevluchtsoord voor enthousiast is over zon, zee en rust.

Frans-PolynesiëFrans-Polynesië in een notendop

– Oppervlakte: 4.167 vierkante kilometer (een tiende van Nederland);
– Inwoneraantal: 285.321 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 68 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Kolonie van Frankrijk;
– Hoofdstad: Papeete;
– Talen: Frans, Tahitiaans;
– Munteenheid: CFP-Frank (XPF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 26.100 (2012).

Informatie over visum Tahiti

Voor een vakantie in Tahiti heb je een paspoort nodig dat na vertrek uit het gebied nog 6 maanden geldig is. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Tahiti verblijven. Staatsburgers van Frankrijk kunnen ook met slechts een identiteitskaart de eilanden bezoeken.

Maak je onderweg een tussenstop in de Verenigde Staten, dan is een biometrisch paspoort vereist. Voor een langer verblijf op Tahiti of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Frankrijk in Den Haag.

Wat te doen en te zien in Tahiti: 10 tips!

Tahiti is het grootste eiland van Frans-Polynesië, waar genoeg te doen is als je even weg wilt van je ligbed. Je kunt er de Polynesische cultuur opsnuiven op markten en in musea, afkoelen bij watervallen en walvissen spotten. Lees hier alle tips wat te doen in Tahiti

Vliegen naar Tahiti

Voor een vakantie op Tahiti moet je beschikken over een flinke dosis zitvlees. De eilanden liggen zo ongeveer aan het andere einde van de wereld, waardoor je veel tijd kwijt bent om er te komen. Je kunt vanuit Parijs naar Tahiti vliegen. Lees hier meer over vliegen naar Tahiti

Reisorganisaties Tahiti

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Tahiti. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Tahiti. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Tahiti

Communicatie in Tahiti

Internationaal toegangsnummer: +689.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.
Noodgevallen op zee: 40 42 12 12.
Inlichtingen telefoonnummers: 44 99.

Tijdsverschil met Tahiti

Tijdens onze winter is het op Tahiti 11 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tahiti 12 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Tahiti

De elektriciteit op Tahiti is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De eilanden maken vooral gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen. Sommige hotels, vooral op de afgelegen eilanden, hebben hun eigen generatoren voor de elektriciteitsvoorziening. Vraag dan voor de zekerheid welke voltage wordt gebruikt; dat kan namelijk verschillen.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Tahiti, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Pixabay/Julius Silver.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam