autohuur Australië

Overnachten en hotels op de Marshalleilanden

De Marshalleilanden zijn in totale oppervlakte net iets groter dan Texel, dus de mogelijkheden om te overnachten zijn beperkt. Bovendien bestaat er op veel atollen en eilanden nog amper een toeristische infrastructuur en zijn de Marshalleilanden een van de minst bezochte bestemmingen ter wereld. In de goedkopere gelegenheden kun je alleen met contant geld betalen.

De meeste accommodatie vind je op het eiland Majuro, waar zich ook de hoofdstad en de internationale luchthaven bevinden. Je hebt daar de keuze uit hotels, resorts, guesthouses en appartementen. Je kunt goedkoop in het centrum van Majuro overnachten in Flame Tree Backpackers Hostel, het enige hostel op de Marshalleilanden. Je hebt er een bed in een gedeelde slaapzaal vanaf $20 per nacht. Het hostel heeft ook een restaurant en een bar, al klagen sommige reizigers in reviews wel over de harde muziek en karaoke die tot in de vroege uurtjes te horen is.

Een van de bekendste en oudste hotels op de Marshalleilanden is het Robert Reimers Hotel (www.rreinc.com), dat al jaren door de familie Reimers wordt gerund. Het heeft verschillende kamers en bungalows rond een tropische tuin en bevindt zich vlakbij het postkantoor, de bank en de regeringsgebouwen in Majuro. Het Robert Reimers Hotel heeft een restaurant, een bar en één van de weinige geldautomaten van de Marshalleilanden. Het hotel heeft ook enkele mooie bungalows op Eneko Island, een halfuur met de boot vanaf Majuro.

Een van de grootste hotels is het Marshall Islands Resort, dat lokaal ook bekendstaat als ‘MIR’. Het 3-sterrenhotel stond na de opening in 1997 eerst bekend als het Outrigger Marshall Islands Resort. Het resort op Majuro heeft 150 kamers met airconditioning, een restaurant en bar, een zwembad, een fitnessruimte en een tennisbaan. Creditcards worden geaccepteerd. Website: www.marshallislandsresort.net

Overnachten op andere eilanden en atollen

Je hoeft je vakantie op de Marshalleilanden niet te beperken tot het atol Majuro. Je kunt ook overnachten in hotels of bungalows op de atollen Arno, Mili en Wotje. De verwachting is dat er de komende jaren meer kleine resorts, guesthouses en bed & breakfasts bijkomen op verder weg gelegen atollen en eilanden.

Op eilanden en atollen zonder vaste accommodatie kun je soms overnachten bij lokale families. Het Verkeersbureau van de Marshalleilanden heeft adressen van deze homestays. Er zijn ook tour operators die trips aanbieden naar afgelegen koraaleilanden waar je kunt kajakken, snorkelen, barbecueën en kamperen. Je moet dan wel je eigen eten en drinken meenemen, en er is (meestal) geen elektriciteit. Zelf kamperen op een afgelegen eiland of atol is niet toegestaan zonder toestemming van de lokale familie die daar woont.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op de Marshalleilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © www.infomarshallislands.com/Karen Earnshaw.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam